Luciani do extraligy! Herní praxi získá v Kometě

Aktuální zprávy
ST 11. 11. 2020
Anthony Luciani bude po dobu zastavení druhé ligy hostovat v extraligové Kometě Brno. Znojemský ostrostřelec tak získá herní praxi a pomůže brněnskému týmu ve znovu rozjeté nejvyšší soutěži. Oba kluby již finalizovaly formální náležitosti hostování. Po rozjezdu 2. ligy se Luciani znovu vrátí do Znojma.

Luciani loni nasbíral v mezinárodní EBEL lize (nyní Bet at Home Ice Hockey League) 64 bodů v 52 zápasech a patřil k nejproduktivnějším hráčům ligy. Letos zůstal znojemským barvám věrný i ve druhé lize, vinou koronavirové pandemie ale stihl odehrát jen pět utkání a nyní i se spoluhráči čeká na další vývoj. Třetí nejvyšší soutěž v Česku se v nejbližší době určitě nerozjede, kanadský útočník tak prozatím vypomůže formou hostování Kometě Brno.

„Kometa projevila zájem, má nějaké zdravotní indispozice v kádru a Tony jim může pomoci. Je to výborný bruslař, což prokázal i v EBELce. Extraliga je svým stylem trochu jiná, taktičtější a svázanější, ale věřím, že si na to zvykne. Nikdo od něj nemůže čekat zázraky hned v prvním zápase, ale může to být pro Brno šikovná výpomoc. Je to svým způsobem taky reklama pro náš klub," konstatuje sportovní manažer a trenér Orlů Miroslav Fryčer.

NEWSLETTER