Jistota a vyrovnanost do brankoviště! Přichází Jan Strmeň

Aktuální zprávy
ST 24. 1. 2024
Znojemský tým hlásí pro klíčovou fázi sezóny velkou posilu do brankoviště. Je jí dvaatřicetiletý Jan Strmeň, který přichází na střídavé starty z extraligových Českých Budějovic.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024

Strmeň v posledních dvou sezónách platí za brankáře s velkou jistotou a stabilními výkony. V brankovišti extraligového Motoru loni odchytal 22 utkání, letos dalších jedenáct. V konkurenci Dominika Hrachoviny nedostával více příležitostí, ve svých zápasech se ale prezentoval velmi solidními čísly v základních i pokročilých statistikách, často lepšími než jeho konkurent v týmu. Strmeň platí za vyrovnaného gólmana s výborným pohybem a skvělými zákroky zejména proti střelám z první.

Rodák z Havířova vyrostl v mládežnických kategoriích tehdejších Panterů, než se přes brněnskou Kometu dostal do Chomutova. V organizaci Pirátů působil dalších pět let, ať už chytal za Chomutov či za partnerskou Kadaň. Následoval v létě 2017 přesun do Třince a o rok později do Českých Budějovic, kterým významně pomohl k postupu do extraligy a následně byl součástí týmu až doposud.

Z extraligového kádru si výjimečně odskakoval na výpomoc do mužstev CHANCE ligy, a tak zapsal starty za Kolín, Vsetín a letos také za Třebíč a Prostějov. Do Znojma přichází na střídavé starty a měl by týmu pomoci v rozhodujících bitvách závěru základní části.

Statistiky Jana Strmeně:


NEWSLETTER