Na závěr přípravy Orly čeká odveta v Hodoníně

Naši soupeři
ÚT 10. 9. 2024
Znojemští hokejisté mají za sebou čtyři přípravná utkání. Z toho jednou prohráli v prvním zápase a poté třikrát slavili výhru. Sestava se s blížícím začátkem ligy také dostává do své finální podoby. Generálka před ostrým začátkem sezóny Orly čeká ve středu v Hodoníně od 18:00.

Orli minulý zápas odehráli v německém Selbu. Dva přesné zásahy na straně Selbu a tři na straně Znojma přihrály znojemským hokejistům další výhru v přípravě. V polovině zápasu nastala předem domluvená výměna ve znojemském brankovišti. Tobiáše Synka vystřídal Filip Maláč, aby oba měli ze zápasu stejné množství zkušeností. ,,Zápas hodnotím velmi pozitivně. Šlo o takticky dobře zvládnuté utkání. Vyzdvihnout musím zejména práci v obranném pásmu, kde jsme hráli velice poctivě. Rovněž se nám dařilo i tlačit do branky soupeře, který byl opravdu kvalitní. Je to úplně jiný styl hokeje než v českém prostředí. Hrálo se otevřeně s mnoha přečísleními, což byla zábava. Osobně jsem ale velice rád, že se nám povedly do duelu přenést ty faktory, kterými bychom se chtěli prezentovat v lize,“ řekl v pozápasovém ohlasu Petr Beránek. V závěru utkání musel odstoupit Ondřej Cakl, z důvodu tvrdého dohrání od soupeře. Vyšetření vyloučilo vážná zranění a jedná se pouze o pohmožděninu. Na chvíli se však Cakl ocitne mimo sestavu.

Předchozí zápasy přípravy Orli sehráli dvakrát s Vyškovem, kdy na domácím ledě zaznamenali prozatím jedinou porážku 2:5 a při venkovní úspěšné odvetě zvítězili 3:2. Poté odehráli domácí zápas s Hodonínem a také zvítězili 5:3. Třetí vítězství v řadě si připsali v pátek na ledě Selbu.

Baník měl na plánu celkem sedm přípravných zápasů. Z toho již šest odehrál a pouze jedenkrát zvítězil. Poslední zápas sehrál na ledě Vyškova. Velká stíhací jízda však na další vítězství nestačila. „Vyšel nám konečně vstup do zápasu a první třetina byla z naší strany dobrá. Dostali jsme se do vedení, drželi jsme se na puku, byla tam střelba i od obránců. Pořád nám ale chybí víc důrazu v předbrankovém prostoru, kde musíme být víc nepříjemní a víc chodit do gólmana soupeře. Ve druhé třetině jsme hodně polevili. Nedařily se nám ani přesilovky, ve kterých máme pořád co zlepšovat,“ dodal k zápasu asistent trenéra Tom Polák.

Výsledky Hodonína v přípravě:

S blížícím se začátkem sezóny začíná krystalizovat znojemská sestava. V pondělí byly oznámeny další změny na soupisce. Dva odchody v podobě Jana Sedláčka, který ukončil spolupráci na vlastní žádost z důvodu stáže a Radovana Hanuly, který neprošel na zkoušce. Naopak na zkoušce uspěli Mikuláš Bícha, Jan Hodinář a Denis Bárta. Volné místo v obraně bude zastávat nově příchozí Lukáš Motloch.

Hodonín v poslední době také zaznamenal dva odchody. S týmem sezónu nezahájí obránce Jegor Dolkart a útočník Dominik Michalica.

NEWSLETTER