2. liga - st 18. 1. 2023
30. kolo
Znojmo
11:2
4:1, 2:0, 5:1
Žďár n. Sáz.
6'
14'
16'
19'
1/3
26'
37'
2/3
43'
50'
55'
56'
60'
13'
48'

Orli zchladili žďárské Plameny jedenácti trefami

Znojmo otevřelo účet duelu již v šesté minutě gólem, na který ještě soupeř ze Žďáru nad Sázavou dokázal rychle zareagovat. Poté už ale úřadovali jen jihomoravští hokejisté, kteří si krůček po krůčku budovali luxusní náskok. Do statistik se dvěma přesnými zásahy zapsali Čermák, Sklenář, Špaček a Šťovíček. Lukáš Adámek se blýskl pěti asistencemi.

I s uzdraveným ruským forvardem Nižnikovem zahájili Orli střetnutí proti předposlednímu mužstvu tabulky. A právě Nižnikov byl v prvních minutách střelecky aktivní. Jako první se ale gólově prosadil obránce Jakub Jenáček, jehož střela zápěstím na konci šesté minuty skončila až za překvapeným gólmanem Slámou. Až v sedmé minutě si první zákrok v utkání připsal také znojemský Groh, kterého prověřil Ludvík. A i poté hráli hosté aktivně, což se jim vyplatilo. Ve třinácté minutě totiž chyboval na útočné modré čáře Pigl a unikající Miroslav Rohlík na dvakrát překonal Groha. Orli ale velmi rychle odpověděli, když za jednapadesát sekund poslal Znojmo podruhé do vedení Marek Špaček. Netrvalo to dlouho a žďárský brankář kapituloval po třetí. Opět se přesným střelcem stal z prakticky stejné pozice Marek Špaček. Blízko branky byl i Nižnikov, jehož zpoza branky vybídl Kotrba, ale prosadit se dokázal až Patrik Čermák, přesně mířenou střelou mezi nohy zvýšil na 4:1.

Na startu druhé třetiny si zahrála mužstva ve čtyřech. Hostující Macek měl velkou příležitost na snížení, avšak Groh jej vychytal, z následného protiútoku se s pomocí odrazu od lapačky mohl radovat Petr Beránek z páté branky. Znojemští měli jasně více ze hry a tlačili se do dalších příležitostí. V polovině utkání se v rohu obranného pásma Orlů strhla šarvátka. Po zákroku znojemského obránce mstil spoluhráče Jícha a do strkanice se zapojil i Nižnikov. Orli nadále tvořili a po pohledné souhře celé formace zakončoval do prázdné branky Patrik Čermák. Aktivní Nižnikov zkoušel překvapit Slámu střelou přes obránce, ten ovšem kotouč špičkou betonu vytěsnil.

I ve třetí části pokračoval brankostroj Orlů. Třiačtyřicátá minuta nabídla únik kapitána Martina Šťovíčka zakončený bekhendem a stav se měnil na 7:1. Znojmo v klidném tempu ovládalo hru a zásobovalo brankáře dalšími střelami. Jenže právě Šťovíček byl ve čtyřiačtyřicáté minutě vyloučen a Žďár nad Sázavou početní převahu zužitkoval zásluhou Jakuba Čejky. Znojmo však opět rychle vrátilo úder, Dominik Sklenář se mezi kruhy na začátku devětadvacáté minuty nerozpakoval a zamířil přímo do víka branky Plamenů. O druhý gól v utkání se snažil i obránce Jenáček, nicméně Sláma byl pozorný. Na důrazného Martina Šťovíčka už ale reagovat nestihl, ten totiž dorazil jeho vyražený kotouč a zvýšil na 9:2. Nicméně Znojmo nemělo dost a v šestapadesáté minutě se dočkal i Kirill Nižnikov, čímž dovršil desítku branek v síti Plamenů. V poslední minutě se ještě dostali dva Znojemští do samostatného úniku a výsledku dal konečnou podobu Dominik Sklenář. Hned na pěti brankách si připsal asistenci Adámek a Orli dokráčeli k jednoznačné výhře 11:2.

Ohlasy trenérů

Tomáš Jakeš (Znojmo): Chtěli jsme to zjednodušit, zkoušeli jsme to na tréninku, kluci to přenesli do toho zápasu, byly tam fragmenty hry, které bychom chtěli, šlo se do brány, obránci to dávali rychle, útočníci stříleli, šlo se před gólmana, clonilo se, dneska si to všechno sedlo, soupeř se tomu samozřejmě nějak přizpůsobil, ale my pořád hráli tu svoji hru, kterou jsme zkoušeli, a vycházelo to. Kluci jeli od prvního do posledního. Myslím, že kdo dnes přišel, tak se hokejem bavil a my na střídačce také. Zítra je ale nový den a musíme makat dál.

Když je výsledek takový, jaký je, ti kluci to na tom ledě cítí, že ta převaha je, víc si věří, vychází jim kličky, střelba a víc si dovolí, než kdyby to byl zápas, kde by to bylo jen o dvě branky. Je důležité, že si dnes kluci vyhověli, na ledě musí hrát jako pětka a to dneska předváděli. Kolektivní výkon. Havířov bude těžký soupeř, připravíme se na to. Sestava bude prakticky stejná, uvidíme co Tejnor.

Milan Řehoř (Žďár nad Sázavou): Těžko se hledá něco pozitivního. Byli jsme ve všem o dvě třídy horší, výsledek je pro nás krutý, ale tak to je. Znojmo hrálo parádní hokej, útočilo, rotovalo, my na to nenašli recept. Jediné pozitivum je, že jsme využili přesilovku. Přijeli jsme sem udělat co nejlepší výsledek, abychom se posunuli do dalšího zápasu, což se nám nepodařilo. Znojmo nás rozebralo po všech stránkách.

Našeho brankáře jsem se ptal, zda chce střídat. Říkal, že buď odjede sám nebo ne. Za žádný gól nemohl, naopak nebýt jeho, byl by výsledek ještě horší.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

STATISTIKY HRÁČŮ

ČÍSLO JMÉNO G a STŘ b +/- tm
20 Patrik Čermák 2 1 0 3 0 0
66 Dominik Sklenář 2 2 0 4 0 0
88 Marek Špaček 2 2 0 4 0 0
95 Martin Šťovíček 2 2 0 4 0 2
93 Petr Beránek 1 3 0 4 0 0
47 Jakub Jenáček 1 1 0 2 0 0
71 Kirill Nižnikov 1 0 0 1 0 2
10 Lukáš Adámek 0 5 0 5 0 0
43 Vojtěch Kloz 0 2 0 2 0 0
27 Max Kotrba 0 0 0 0 0 0
94 Erik Mareš 0 1 0 1 0 0
19 Tomáš Pigl 0 0 0 0 0 0
9 Jiří Remta 0 0 0 0 0 0
72 Jan Sedláček 0 1 0 1 0 0
73 David Stránský 0 1 0 1 0 0
28 Ondřej Svoboda 0 0 0 0 0 0
34 Lukáš Zukal 0 1 0 1 0 2

STATISTIKY BRANKÁŘŮ

ČÍSLO JMÉNO MIN STŘ INK ZÁS ÚSP a tm
98 Dominik Groh 60 16 2 14 87.5 0 0
CELKOVÉ STATISTIKY

Fotogalerie

Žádné fotky.

NEWSLETTER