Max Kotrba: Za příležitost dostat se do sestavy jsem moc rád

Rozhovory
ČT 19. 1. 2023
Nejmladší znojemský útočník Max Kotrba hodnotí své čerstvé působení u Orlů. Ještě v minulé sezóně byl součástí juniorského týmu v Havířově, tu letošní zahájil v Krajské lize mužů v Telči, kde čekal na svoji příležitost v A týmu Znojma.

Zápas proti Žďáru nad Sázavou skončil dvoucifernou výhrou, jak byste jej zhodnotil?

Hráli jsme přesně tak, jak nám trenéři řekli. Jsme hodně nabruslení a to jsme dokázali přenést i do zápasu. Dobře nám chodily puky, k tomu je potřeba i trošku štěstí, takže za mě skvělý zápas.

Do sestavy u Orlů jste se dostal až v novém roce. Co vedlo k tomu, že jste dostal příležitost hrát?

Jedna z věcí, která mi pomohla do sestavy, je hostování Tomáše Svobody a Jana Hrušky v Pardubicích. Zároveň v kabině byla nějaká viróza, takže i pár dalších hráčů bylo mimo a já dostal svoji šanci za kterou jsem moc rád.

Jaký máte pocit z prvních odehraných zápasů?

V prvním přišly nešťastné trestné minuty. Byl jsem ve špatnou dobu na špatném místě (smích), ale stalo se a muselo se jít dál. V utkání proti Opavě přišel první gól, za který jsem moc vděčný. Kluci v kabině jsou skvělí, lepší partu jsem si ani nemohl přát, takže zatím jsem velmi spokojený.

V čem cítíte, že je seniorský hokej oproti juniorskému jiný?

Určitě je to rychlejší, tvrdší a musíme se více koukat kolem sebe. Chodí samozřejmě i více fanoušků, kteří jsou fakt úžasní. Je radost hrát před větším množstvím lidí.

NEWSLETTER