2. liga - so 28. 9. 2024
4. kolo
Znojmo
3:2
1:0, 1:0, 0:2 - 0:0
Havl. Brod
19'
1/3
21'
2/3
46'
60'

Dva body jsou doma, Orli v dramatickém zápase zvítězili po nájezdech

Domácí měli našlápnuto i k plnému bodovému zisku, po dvou třetinách díky Karafiátovi a Špačkovi vedli 2:0. Hosté ale zbraně nesložili, v úvodu třetího dějství snížili a v poslední minutě se jim povedlo vyrovnat. Prodloužení vítěze nepřineslo, na řadu tak přišly nájezdy, ve kterých se jako jedinému povedlo prosadit znojemskému Marku Špačkovi.

Znojemští hokejisté se hned zkraje utkání vrhli do útoku a již v první minutě si před havlíčkobrodskou svatyni nabruslil Špaček, ten však byl dobře pokryt bránícím protihráčem. O pár desítek vteřin později číhal před brankovištěm na zakončení Havlát, ale klec Nečase úvodnímu náporu Orlů odolala. Ti byli navíc potrestáni dvouminutovým vyloučením a hra se začala vyrovnávat. Rozhodčí jen velmi málo přerušovali plynulost utkání, přesto jsme na větší šance čekali velmi dlouho. Až ve druhé desetiminutovce domácí opět sešlápli plyn, nejdříve z toho byly jen gólové příležitosti Karafiáta, kterému přesnou trefu sebral rychlým přesunem brankář Nečas, a ostře, ale nepřesně střílejícího Jenáčka. Radost na tribunách zavládla až v čase 18:08, kdy si nahození Jiřího Karafiáta srazili hosté sami do své sítě.

Domácí vstupovali do prostředního dějství v početní výhodě, kterou také dokázali perfektně zužitkovat v druhý gólový zásah po přesné dorážce Marka Špačka. V dalších minutách hokejisté obou týmů urputně bojovali o každý kotouč a postupně se prokousávali i do brankových šancí. Hosté byli blizoučko snížení po skrumáži před Maláčem, při níž zakončoval Pártl. Na druhé straně to zase po rychlém brejku zazvonilo za Nečasovými zády. Ke konci třetiny sehráli hosté svou druhou přesilovku v zápase, a přestože se dlouho drželi v útočném pásmu, většina střel mířila mimo tři tyče, a Maláč tak neměl zas až tolik složité práce. Stejnou výhodu ještě stihli promarnit i Orli, a tak po druhé siréně svítilo na časomíře skóre o poznání více příjemnější pro Znojmo – 2:0.

Úvodní minuty třetí periody byly jednoznačně v režii Havlíčkova Brodu. Ten si také dokázal vytvořit souvislejší tlak, který korunoval ve 46. minutě z dorážky Šimon Rulc. Domácí se vzápětí dopustili chybného střídání, za které inkasovali trest, soupeř tak dostal ideální příležitost srovnat krok. Hosté ale ani na třetí pokus nedokázali využít výhodu muže v poli, přesto zůstávali nadále aktivnějším celkem. Drama vrcholilo i v dalších minutách, Orli měli plné ruce práce v obraně a snažili se bortit rodící se akce Brodu. Sami se pak spoléhali na rychlé brejky, díky kterým procházeli až před Nečase.

Znojemský maskovaný muž Maláč musel být ale stále v pozoru a řešit nepřehledné situace před svým brankovištěm, kterých stále přibývalo. Střídačka hostů sáhla minutu před sirénou k oddechovému času a stáhla ze hry svého gólmana. A tento strategický tah vyšel na jedničku. Pár vteřin po vyhraném buly zaplul kotouč po teči Lukáše Endála až za záda Maláče. Ochromení Jihomoravané už se nevzmohli na odpověď, utkání se tak přehouplo prodloužení.

V nastaveném čase v počtu tři proti třem jsme dlouho čekali na větší šanci, za zmínku snad stojí jen individuální akce Špačka. Hosté se potom dopustili podrážení a pro Orly se otevřela velká možnost v podobě přesilovky čtyři na tři. Ani v ní jsme se ale rozuzlení nedočkali, na řadu tak přišly nájezdy. V nich se o bonusový bod pro barvy Znojma postaral Marek Špaček.

Ohlasy trenérů

Milan Procházka (Znojmo): Kluci k zápasu přistoupili skvěle a od prvního střídaní šli za vítězstvím. Byli odhodlaní, tlačili se do brány a oproti jiným zápasům zlepšili především hru v obraně. Bohužel nám tam nepadlo více gólů. Těžko se vyhrává na dva góly, ale musím říct, že v gólmanovi máme velkou oporu. Musíme jít zápas od zápasu a snažit se získat každý bod. Za výhru jsme rádi, protože třetí prohra by nebyla dobrá. Nájezdy jezdíme na tréninku a máme vytipované hráče, kterým se daří a jsou zkušení.

Petr Novák (Havlíčkův Brod): My jsme s bodem spokojení. Přijeli jsme sem s tím, že chceme získat body, ale věděli jsme, že Znojmo má kvalitní tým. Po dvou třetinách jsme si řekli, že za stavu 2:0 pro domácí nic nevzdáme. Kluci splnili to, co jsme si řekli a nakonec jsme dokázali vyrovnat ve hře bez brankáře. Myslím si, že i v prodloužení jsme měli puk více pod kontrolou. Bohužel jsme si nedokázali vytvořit žádnou větší gólovou šanci. Na nájezdy byli zase lepší domácí. Neproměnit ani jeden nájezd z pěti, je ostuda, a proto jsme si druhý bod nezasloužili.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

STATISTIKY HRÁČŮ

ČÍSLO JMÉNO G a STŘ b +/- tm
88 Marek Špaček 2 0 0 2 0 0
77 Jiří Karafiát 1 1 0 2 0 0
21 Denis Bárta 0 0 0 0 0 0
93 Petr Beránek 0 1 0 1 0 0
92 Mikuláš Bícha 0 0 0 0 0 2
72 Martin Böhm 0 0 0 0 0 0
52 Marek Brada 0 0 0 0 0 0
22 Ondřej Cakl 0 0 0 0 0 0
9 Robert Havlát 0 0 0 0 0 0
96 Jan Hodinář 0 0 0 0 0 0
46 Filip Hrůzek 0 0 0 0 0 0
47 Jakub Jenáček 0 0 0 0 0 0
95 Petr Kubíček 0 0 0 0 0 0
12 Jakub Masař 0 0 0 0 0 0
91 Lukáš Motloch 0 0 0 0 0 0
34 David Pozděna 0 0 0 0 0 0
19 Aleš Sova 0 0 0 0 0 2
24 Patrik Urban 0 1 0 1 0 0

STATISTIKY BRANKÁŘŮ

ČÍSLO JMÉNO MIN STŘ INK ZÁS ÚSP a tm
37 Filip Maláč 65 2 2 0 0 0 0
CELKOVÉ STATISTIKY

Fotogalerie

Žádné fotky.

NEWSLETTER