Sváteční podvečer u hokeje, Znojemští Orli vyzvou Bruslaře

Naši soupeři
VČERA
Ve sváteční podvečer se v rámci čtvrtého kola ligy do Znojma chystají Bruslaři z Havlíčkova Brodu. Druhé domácí utkání, ve kterém znojemští hokejisté budou usilovat o své první tři body do tabulky. Do třetice všeho dobrého za prvním vítězstvím? Utkání startuje v 17:30.

Pro znojemské hokejisty začátek sezóny ve druhé lize není ideální. V úvodních dvou kolech odehráli dva těžké zápasy proti ambiciózním týmům. Naposledy se v Nevoga aréně utkali s Havířovem. Po velké stíhací jízdě těsně na body nedosáhli po prohře 4:5. Následný první venkovní zápas odehráli na ledě známého soupeře z přípravy. Možná výhoda znalosti soupeře také nepomohla k zisku prvních bodů a z Vyškova Orli odjeli s prohrou 2:5.

Po dvou odehraných zápasech se do tabulky statistik zapsalo již dvanáct hráčů. V čele se prozatím nachází tříbodový útočník Mikuláš Bícha. A po dvou bodech mají také útočníci Jiří Karafiát s Robertem Havlátem.

Havlíčkův Brod má odehraná kompletní tři kola ligy. V prvním kole, kdy Znojmo mělo volný los, odehráli duel s Technikou Brno. Z něho odešli jako poražený tým poměrem 1:3. To je prozatím jediná prohra Bruslařů. Následné dva zápasy odehráli s oběma soupeři z Meziříčí. První utkání ve Valašském Meziříčí dokázali zvítězit 4:1. Poslední odehraný zápas hostili na domácí půdě mužstvo Velkého Meziříčí a také vyhráli rozdílem tří branek 4:1.

První zápas odchytal Čeněk Novák, kterého od druhého utkání v brankovišti vystřídal Vojtěch Nečas. Za dva zápasy je jeho úspěšnost zákroků 96,23 %. Nejproduktivnější hráči týmu jsou útočníci Lukáš Endál a Marek Tecl s bilancí čtyř bodů. Mezi obránci bodují Patrik Vašíček, Miloslav Jáchym a Jan Novák.

„Určitě musíme předvést podobný výkon jako s Velkým Meziříčím. Doufám, že nám tam spadne víc gólů. Znojmo určitě nebude snadný soupeř, obzvlášť na jeho ledě. Na sobotu už se těším a doufám, že zápas pro nás skončí vítězně,“ dodal v závěru pozápasového rozhovoru obránce Jan Kuchta.

Utkání můžete sledovat také na czechicehockey.tv.

NEWSLETTER