Rozjeté Znojmo míří na led brněnského rivala

Naši soupeři
ÚT 22. 10. 2024
Jedenácté kolo třetí nejvyšší soutěže přinese po letech souboj Brna se Znojmem. Orli budou usilovat o čtvrté vítězství v řadě s Technikou, která bude rovněž usilovat o co nejvyšší bodový zisk. Utkání s nálepkou derby startuje v Lužánkách od 18:30.

Po Vyškovu a Hodonínu se Znojemští postaví třetímu soupeři, který sídlí v Jihomoravském kraji. Tentokrát půjde o celek z druhého největšího města České republiky, tedy Techniku Brno. Klub, jenž se vrátil do seniorských kategorií v roce 2021, postoupil z kraje do druhé ligy před dvěma lety. Loňský ročník poté zakončil na desáté příčce. V aktuální sezóně svěřenci ex-znojemského trenéra Martina Stloukala zaujímají osmou pozici ligové tabulky. Dalo by se zatím tedy říci, že hledají jakousi herní stabilitu. Na přelomu září a října sice drželi sérii tří vítězství v řadě, avšak z posledních tří odehraných kláních vytěžili tři body. Naposledy se utkali s trápícím se Velkým Meziříčím. Ve druhé třetině soupeři odskočili dokonce o tři branky, jenže Meziříčí v poslední periodě srovnalo. O vítězi nakonec rozhodly až samostatné nájezdy, zde už si brněnští se soupeřem poradili, a získali o jeden bod více. ,,Je to pro nás zklamání. Vedli jsme o tři branky, následně jsme nechali soupeře srovnat. Sice jsme zvládli nájezdy, což je pozitivní oproti tomu, jak tato disciplína pro nás dopadla naposledy. Celkově však spokojený určitě nejsem,” shrnul pro klubový web svým pohledem utkání hlavní trenér Techniky.

Poslední zápasy Technika Hockey Brno

Velké Meziříčí - Technika Brno3:4sn
Technika Brno - Valašské Meziříčí3:5
Šumperk - Technika Brno4:3sn

Tým z jihomoravské metropole má aktuálně čtrnáct bodů s celkovým skórem 26:23. Nyní je čeká duel na domácím ledě. Zde zatím Technika získala ze čtyř utkání pět bodů. Ve středu večer bude tedy usilovat o nápravu této bilance. A bude také spoléhat na své lídry. Bodově nejlépe je na tom zatím teprve devatenáctiletý Michal Nekvapil (5+4). Dalšími důležitými články jsou rovněž zkušení hokejisté jako obránce Lukáš Forman, kapitán Karel Benýšek, Miroslav Holec nebo brankář Michal Šurý.

Tabulka produktivity Technika Hockey Brno

HráčGólyAsistenceBody
Michal Nekvapil549
David Putz257
Erkki Iisakki Laiho246

Výše byla zmíněna herní stabilita, kterou brněnský klub zatím hledá, naopak ve Znojmě se zdá, že se tento faktor naleznout povedl. Orli se vrátili na vítěznou vlnu, kterou opět drží po čas tří utkání. Díky této formě se vyšplhali na čtvrtou pozici. Klub z královského města nastřílel i zatím nejvíce branek z celé soutěže - 44. Naposledy Znojemští poměřili síly s Šumperkem. Oba celky do zápasu vstoupily aktivně, jelikož se jednalo také o boj, jehož vítěz se mohl posunout v tabulce výše. Domácím pomohl úvodní gól Zemana z první třetiny, načež následně navázali dalšími pěti příspěvky, zároveň poprvé v sezóně udrželi čisté konto. ,,Sice jsme po první třetině vedli 1:0, ale nebylo to z naší strany vůbec dobré. Hořeli jsme v obranném pásmu. O přestávce jsme si k tomu v kabině něco řekli a poté hra vypadala tak, jak jsme si představovali," zhodnotil duel dvougólový Adam Zeman.

Poslední zápasy HC LERAM Orli Znojmo

Znojmo - Šumperk6:0
Žďár nad Sázavou - Znojmo2:8
Znojmo - Kopřivnice6:3

Důležitým faktorem pro znojemský úspěch jsou i individuální výkony hráčů, kteří by měli patřit mezi opory týmu. Na vrcholu produktivity Orlů se nadále nachází Marek Špaček, za ním drží druhou pozici Jiří Karafiát. Nesmíme opomenout rovněž práci mladíků ze čtvrté formace, kteří dohromady nastříleli už devět branek. Skvěle se daří i brankáři Filipu Maláčovi, jehož průměr obdržených gólů na zápas nyní činí číslo 2,48. Do posledního ligového duelu se sice vrátil nejproduktivnější obránce a kapitán Aleš Sova, dnes však z důvodu zranění nenastoupí. Orli se budou muset následující zápas ještě obejít i bez Patrika Urbana, který si stále odpykává trest za faul z utkání se Žďárem nad Sázavou. Z důvodu nemoci nenastoupí ani Marek Brada. Znojmo bude moci naopak využít sílu z Komety - útočníka Adama Boltvana.

Tabulka produktivity HC LERAM Orli Znojmo

HráčGólyAsistenceBody
Marek Špaček7815
Jiří Karafiát7512
Adam Zeman5510

,,Na derby do Brna se těšíme. Pojedeme tam s pokorou a respektem k soupeři, protože se tam nebude hrát vůbec lehce, ale jednoznačně toužíme po dalším vítězství. Chceme se soustředit na svůj výkon a pokud budeme hrát to, co máme, body přivezeme," věří hlavní trenér Milan Procházka.

Rozhodčí zápasu

Hlavní rozhodčí:Martin Maťašovský
Čárový rozhodčí:Dominik Kalina a Jaroslav Štěrba

Zápas můžete sledovat také živě na czechicehockey.tv.

Sestavy z posledních zápasů

HC LERAM Orli Znojmo: Maláč – Sova (C), Böhm, Jenáček, Hrůzek, Motloch, P. Kubíček, Hodinář – Karafiát, Pozděna, Špaček – P. Beránek (A), A. Zeman (A), Brada – Havlát, T. Pigl, Bícha – Cakl, Masař, Denis Bárta.
Technika Hockey Brno: Šurý – Úlehla, Kubica, J. Svoboda, Forman (A), Ervasti, Hrabinec, Holík, Trnka – Staněk, Holec (A), Popelka – Benýšek (C), Putz, Vach – M. Pigl, Harmim, Laiho – Sladký, Račický, Nekvapil.
NEWSLETTER