Po roce opět Orlem, vrací se Tomáš Pigl

Aktuální zprávy
PÁ 11. 10. 2024
Dvaadvacetiletý útočník letošní sezónu načal u konkurenční Techniky, kam odešel už v průběhu loňského roku. Nyní se však vrací do svého rodného města, kde vypomůže Orlům o co nejlepší umístění ve druhé lize.

Pigl je odchovancem znojemského hokeje. Od roku 2015, kdy královské město opustil, začal svůj hokejový um rozvíjet nejprve v mládeži Warrior Brno, poté v Jihlavě, krátce se mihl v prvním týmu Pelhřimova. Následně působil za juniorky Českých Budějovic a Komety Brno. Po roce, který strávil v B týmu posledního jmenovaného klubu, jej angažovali zpět ambiciózní Orli. Nadějný útočník se tudíž stal součástí gardy, která vybojovala postup do Maxa ligy. Důvěru dostal i pro další ročník, avšak v průběhu sezóny se pro větší herní vytíženost přesunul do druholigové Techniky. Odehrál zde devětatřicet duelů, v nichž nasbíral osmadvacet kanadských bodů.

Letošní hokejový rok zahájil opět v klubu, který reprezentuje ve třetí nejvyšší soutěži hlavní město Jihomoravského kraje, avšak po třech odehraných kláních se stěhuje zpátky do týmu rivala ze Znojma. Jeho síly budou moci Orli poprvé využít již v sobotu, kdy se utkají na ledě Nevoga arény s Kopřivnicí.

Statistiky Tomáše Pigla

NEWSLETTER