Znojmo míří do novojičínského pekla

Naši soupeři
VČERA
Znojmo má za sebou první úspěšný bodový víkend, nyní bude chtít podobným počinem navázat na půdě Ďáblů z Nového Jičína. Duel startuje v 18 hodin.

Aktuálně jedenáctý Jihomoravský klub zvládl zápas s Havlíčkovým Brodem, čímž si také připsal do tabulky svůj první bodový příspěvek. Utkání měli Orli dobře rozehrané, dvoubrankové vedení však nedokázali udržet. Bruslaři vyrovnali osmapadesát vteřin před koncem, o vítězi rozhodly až samostatné nájezdy. První sérii zahájil bravurně Marek Špaček, nakonec byl i jediným mužem, který ten večer v této disciplíně uspěl. Významnou roli sehrál rovněž brankář Filip Maláč, jež za svá záda nepustil žádný z pokusů Havlíčkobrodských. ,,Loni jsem v tomto klubu něco odchytal, proto už jsem nějakým způsobem tušil a čekal, co kdo předvede. Před každým nájezdem jsem se podíval, zformuloval si v hlavě co mohu očekávat, a pětkrát to vyšlo,” avizoval v pozápasovém rozhovoru mladý gólman.

I přesto, že se Znojmu podařilo zatím zvítězit jen jedenkrát, daří se mu ve speciálních situacích. Doposud využili ve třech zápasech čtyři přesilové hry a také jedno oslabení. Individuálně se na špičce znojemských statistik aktuálně nachází Jiří Karafiát. Hned za ním jsou se třemi body Marek Špaček s Mikulášem Bíchou.

Týmová produktivita HC LERAM Orli Znojmo

HráčGólyAsistenceBody
1. Jiří Karafiát134
2. Marek Špaček303
3. Mikuláš Bícha213
4. Robert Havlát202
5. Patrik Urban022

Novojičínskému vyzyvateli Znojma nyní náleží ve druhé lize pátá pozice. Z doposud odehraných čtyřech klání vytěžili Ďáblové sedm bodů. Poslední úspěšně získané tři body oslavili rovněž v sobotu na svátek svatého Václava, kdy led Velkého Meziříčí ovládli s konečným výsledkem 2:5. Moravskoslezský tým, který hokejově reprezentuje třiadvaceti tisícové renesanční město, průběh duelu kontroloval po celý zápas. Velký podíl na výhře měli zejména lídři týmové produktivity - Robin Gebauer a Roman Maliník. Nejen na této dvojici však Nový Jičín staví. Zmínit můžeme ještě např. rovněž bodově laděného Adama Floka nebo zkušeného obránce Jakuba Kaniu.

Před střetnutím se Znojmem, věří, že fanoušci mohou očekávat vyrovnaný duel i právě kapitán Ďáblů Gebauer. „Musíme hrát týmově, máme mladý tým. Říkal jsem klukům v kabině, že se od nikoho neočekává padesát bodů za sezonu. Svou týmovostí můžeme porážet i velké kluby, pokud jim znepříjemníme hru. Nějaké body snad urveme.“ V podobném rozpoložení se ozývají i hlasy ze Znojma. ,,Všechny týmy ve druhé lize hrají podobný styl hokeje. Určitě do Jičína pojedeme s respektem a pokorou. Cílem bude samozřejmě získat nějaké body," avizuje trenér Milan Procházka.

Rozhodčí utkání

Hlavní rozhodčí:Filip Čech
Čárový rozhodčí: Marek Bubela, Jaroslav Peluha

Dva ročníky zpět poměřili tito dva soupeři své vzájemné síly celkem sedmkrát v jedné sezóně, vždy ze souboje vzešli lépe Jihomoravané Bude tomu tak i ve středu večer? Utkání můžete sledovat živě na stránce czechicehockey.tv.

Sestavy z posledních zápasů

HK Nový Jičín:Dolíška – Havlík, J. Holáň, Hruška, Kania, Stratil, Vosátko – Berka, Flok, Gebauer (C) – D. Handl, Hudeček, Kalač – Kořenek, Maliník (A), Pawliczek – Škarka (A), Šotkovský.
HC LERAM Orli Znojmo:Maláč – Sova (C), Hrůzek, Jenáček, Böhm, Motloch, P. Kubíček, Hodinář – Karafiát, P. Urban, Špaček – Masař, Havlát, Bícha – P. Beránek (A), Brada, Cakl – Pozděna, Denis Bárta.
NEWSLETTER