Do začátku ligy zbývají tři týdny, čeká nás spousta práce, hlásí Jan Sedláček

Rozhovory
VČERA
Dvaadvacetiletý odchovanec brněnské Komety ve znojemském dresu působí již třetí sezónu. Obránce, kterému nevadí se vydat i do útoku, si v přípravě prozatím připsal již dva góly. Který post mu vyhovuje více, jak hodnotí dosavadní přípravu, jaké má vyhlídky do sezóny a nejen to prozradil v pozápasovém rozhovoru s Hodonínem.

Třetí přípravný zápas, druhá výhra, co k zápasu říct?

Nebyl to hokej, který bychom chtěli hrát. Naštěstí jsme vyhráli a to se počítá. Máme stále na čem pracovat. Do začátku ligy zbývají tři týdny, takže nás čeká ještě sousta práce. Především musíme zlepšit hru v obranném pásmu.

Polovina přípravy je za vámi, jak jste zatím spokojeni?

Přípravu zatím hodnotím asi pozitivně. Zkoušíme nové věci, trenéři zkouší nové kombinace a složení útoku. Máme na kontě dvě výhry a jednu prohru, ale jak říkám, stále máme co zlepšovat.

Ve Znojmě začínáte třetí sezónu, vnímáte nějaký posun?

Určitě. Už nesedím mezi mladými hráči, ale spíš patřím k těm zkušenějším. Nebojím se vzít si slovo a občas už i v kabině něco řeknu. V tom cítím asi největší posun.

Obránce, kterému nevadí se vydat i do útoku, která pozice vám tedy více vyhovuje?

Obrana, obrana a zase obrana. Zvládnu se poprat i s útokem, ale nejradši jsem v obraně. Mám rád blokování střel a bránění celkově, ale když je možnost vydat se do útoku, tak neváhám.

Po roce opět ve druhé lize, šlo by už teď říct, v čem to bude odlišné?

Určitě to nebude tak jednoduché, jak to bylo předminulou sezónu. To se hrálo jakoby samo. Jestli někdo počítá s tím, že se bude hrát na vrcholu tabulky, tak to nebude samozřejmost. Budeme o to muset bojovat. Vyhrát by chtěl každý, ale některé týmy jsou letos hodně silné. Doufám, že se nám podaří hrát v co nejlepší pozici a dostaneme se co nejdále.

Mimo jiné se věnujete i kondičnímu tréninku, pomáháte s tím nějak i tady v týmu?

Převážně ne. Většinou to má každý individuálně, ale někteří kluci si za mnou chodí pro rady a řešíme spolu nějaké věci, jinak nic speciálního.

V minulé sezóně v jednom z rozhovorů bylo řečeno, že hráčům z Brna jste dělal řidiče sem do Znojma, je tomu tak i letos?

Zatím ne. Budeme se střídat, ale myslím si, že vyjde řada určitě i na mě. Snažím se tomu trošku vyhnout, protože minulý rok jsem jezdil opravdu hodně. (smích)

Další přípravný zápas vás čeká v německém Selbu, co od zápasu očekávát?

Čeká nás dlouhá cesta a hraje se až o půl osmé večer. Už jen to bude náročné. Německá liga má svoji kvalitu, takže to bude určitě těžký soupeř. Musíme se podívat, jakým stylem hokeje se prezentují a připravit se.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

NEWSLETTER