Naposledy v přípravě doma. Orli poměří síly s Hodonínem

Naši soupeři
ST 28. 8. 2024
Poslední srpnový čtvrtek se ponese v duchu hokeje. Nevoga aréna bude totiž hostit utkání mezi domácími Orly, kteří se naposledy v přípravě ukáží na svém ledě. V cestě jim bude tentokrát stát rival z Hodonína. Úvodní buly bude vhozeno v 18 hodin.

Přípravné zápasy klubů pomalu nabírají na svých obrátkách a dostávají se do konečné fáze. Tento fakt se týká i hokejistů ze Znojma, ti nyní mají před sebou třetí přípravné utkání. Utkají se s protivníkem, jež také pochází z Jihomoravského kraje. Vzájemné střety těchto dvou klubů se budou následně opakovat rovněž i v rámci 2. ligy. Poslední duel, kdy se Orli potkali s týmem SHKM Hodonín, byl odehrán v březnu roku 2023. Tehdy suverénní domácí tým Znojma nadělil svému protivníkovi osm branek. Čas ovšem uplynul a znojemský tým si prošel po sestupu z Maxa ligy přestavbou. Nyní by se chtěl řadit mezi černé koně soutěže.

Doposud Znojemští odehráli dvě přípravná utkání, šlo o duely s Vyškovem. První domácí zápas Orli nezvládli v poměru skóre 2:5. Ve druhém případě se stejnému soupeři postavili v roli hostů, tentokrát však díky skvělému obratu v poslední třetině zvítězili. Spokojen s výsledkem byl také střelec vyrovnávací branky a kapitán Aleš Sova. „Myslím si, že dnes nás k vítězství dovedl správný přístup od začátku zápasu. Ve hře se objevovaly věci z tréninku, každý pracoval naplno a odváděl práci, kterou by měl.“

Následující vyzyvatel z Hodonína v přípravě zatím neuspěl. Poprvé se utkal se Žďárem nad Sázavou, v tomto zápase prohrál 0:5. Ve druhém případě se vypravil na Slovensko. Zde se utkal s celkem z Považské Bystrice, ta jej přestřílela 6:3. Do třetice poměřili Hodonínští síly s Technikou Brno. Opět se jednalo o přestřelku, která nevyšla, Brňané zvítězili ve vyhroceném zápase 5:7.

Co se týče soupisky klubu ležícího na řece Moravě, tak ten dokázal udržet některé z hlavních tváří a tahounů loňské sezóny. Například útočníky Adama Bachánka, Vojtěcha Dobiáše, Matěje Macha, obránce Davida Polesného, Jan Švejdu nebo také přivedl ex-znojemského Lukáš Zukala. Roli brankářské jedničky v přípravných utkáních plnil zatím dvaadvacetiletý Ondřej Dolíška, který také zůstal třetím rokem věrný stejnému klubu. Samozřejmě se kádr neobešel bez ztrát, které bylo nutno doplnit, Baník přivedl i zajímavé posily. Ze Švédska přišel např. útočník Dominik Michalica, z Vyškova pak produktivní Jan Štefka. Tým Hodonína tedy disponuje hlavně dravým mládím s mixem zkušenějších hráčů. Jestli tato sestava bude úspěšná a přemůže tým Znojma v zápase krajského derby, nebo si v posledním přípravném duelu před domácím publikem připíší Orli druhou výhru? V tomto utkání budou mít domácí k dispozici i síly dvojice juniorů z brněnské Komety - Denise Svobodu a Romana Otavu. Mimo dva mladíky se připojuje Slovák Radovan Hanula, který je v klubu na zkoušce. Tito hráči budou mít nyní možnost ukázat své schopnosti a pomoci přemoci hodonínský Baník.


NEWSLETTER