Přípravné zápasy - čt 29. 8. 2024
přát.
Znojmo
5:3
1:0, 1:1, 3:2
Hodonín
5'
1/3
25'
2/3
41'
50'
56'
32'
49'
60'

Orli vyprovodili Hodonín pěti přesnými zásahy

V utkání mezi Znojmem a Hodonínem bylo k vidění na přátelské utkání málo častých patnáct vyloučení. V přesile dokázaly týmy trestat třikrát, Orli navíc skórovali rovněž v oslabení. Domácím tak hra v nestandardním počtu hráčů na ledě více seděla a sedmi stům diváků na tribunách se odměnili vítězstvím v poměru 5:3.

Do třetího přípravného utkání proti Hodonínu nastoupili Orli i s třemi novými tvářemi, které bojují o místo v kádru. Obránce Denis Svoboda a dvojice útočníků Radovan Hanula – Roman Otava.

Znojemští měli hned od začátku herně navrch a po necelých pěti minutách hry se tak zaslouženě ujali vedení, když se po skrumáží v brankovišti Hodonína nejlépe zorientoval Radovan Hanula. Hosté se však snažili rychle odpovědět a po nedůslednostech v defenzívě Orlů se musel Maláč několikrát otáčet za prudkými, avšak nepřesnými střelami soupeře. Ve třinácté minutě si Hodonín zahrál jako první početní převaze a Maláč se opět musel několikrát předvést, aby uhájil čisté konto. Vzápětí prověřil Pitáka v brance Baníku tvrdou střelou obránce Svoboda. Brzy poté hrál Hodonín opět přesilovku, kterou ale nenačal nejlépe a Karafiát mohl ve vlastním oslabení navýšit vedení, což mu ale nevyšlo. Orli se bez větších problémů ubránili a naopak si vyzkoušeli přesilovku poprvé v utkáni také. Ta se ale obešla bez větší šance.

Další možnost navýšit vedení mělo Znojmo i na počátku druhé třetiny, kdy mělo dokonce přes minutu výhodu přesilovky 5 na 3. Největší možnost měl po střele Sovy dorážející Beránek, ale kotouč mu v rozhodující okamžik sjel z čepele. V pětadvacáté minutě už se Znojemští mohli radovat, obránce Jan Hodinář se objevil až před brankářem Pitákem a důraznou dorážkou mezi betony zvýšil na rozdíl dvou branek. Následovala hra ve čtyřech, po níž hosté z Hodonína snížili přesnou střelou Martina Lašáka a vykřesali naději na vyrovnání. Znojmo poté znovu soupeře zatlačilo a Pitáka zasypalo množstvím střel. Střela Masaře dokonce orazítkovala tyčku hodonínské branky. Hodonín i nadále pokračoval v nedisciplinovanosti, ale využití přesilovek Orlům příliš nevycházelo.

Po půl minutě třetí třetiny využil obránce Denis Svoboda ve vlastním oslabení hrubé chyby hodonínské defenzívy a zcela sám před brankou elegantně s hokejkou pod nohou propálil Pitáka potřetí v utkání a navýšil vedení na 3:1. Poté znovu vystrčili růžky hosté a chvíli se drželi v útočném pásmu. Nakonec z neurovnané hry se Hodonínu podařilo v osmačtyřicáté minutě snížit znovu na rozdíl jediné trefy zásluhou Matěje Nováka. Jenže Hodonín znovu zahrál nedovoleně a v nabídnuté přesilovce se trefil ideálně Mikuláš Bícha. Odpovědět mohl z rychlé akce Hodonína Hložánek, Maláč si poradil. Naopak po další hrubce Hodonína překvapil Pitáka v brance nenápadnou střelou Marek Špaček a bylo to 5:2. Když už to vypadalo na konečný výsledek, snížil v poslední minutě ještě Filip Weintritt.

Ohlasy trenérů

Milan Procházka (Znojmo): Těžko se mi to hodnotí. Sice jsme vyhráli, ale ta hra nevypadala tak, jak bych chtěl. Bylo tam spoustu nepřesností a chyb. Kdyby proti nám nastoupil zkušenější tým, nebo to bylo během sezóny, tak si myslím, že by výsledek vypadal jinak. Máme za sebou tři zápasy, což ještě není moc. Jinak s přístupem hráčů k tréninku a podobně jsem spokojený. Pořád hledáme ideální složení. Máme tu hráče na zkoušku a zbývají dva přípravné zápasy do začátku sezóny. Všichni se snaží o své místo. Rozhodovat ale nebude jen jejich přístup k práci. Dívám se také, jací jsou to hráči, jak se hodí do kterých kombinací a jakou v sobě mají hokejovost. Nechci předbíhat, ale začátkem září by sestava měla nějak více vykrystalizovat. Čeká nás zápas v Selbu. Je to tým z druhé německé ligy, takže kvalita tam určitě bude. Nesmíme nic podcenit a jít do zápasu naplno.

Aleš Bachánek (Hodonín): Do utkání jsme vstoupili velmi špatně. Udělali jsme spoustu chyb a z toho jsme dostali zbytečné góly. Měli jsme hodně vyloučených a hra byla hodně přerušovaná. Potom už se nám do utkání vracelo těžko. Do příštího zápasu musíme zlepšit všechno.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

NEWSLETTER