Další posila do obrany: vyztuží ji David Vala

Aktuální zprávy
ÚT 9. 1. 2024
Orli pokračují v posilování kádru pro rozhodující fázi sezóny. Novou tváří v obranných řadách je osmadvacetiletý David Vala, který letos naposledy působil v Jihlavě.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024

Vala je odchovancem havlíčkobrodského hokeje, kde prošel mládežnickými kategoriemi až do juniorského věku. V něm přestoupil nejprve do Jihlavy a následně si v ročníku 2014/15 vyzkoušel juniorskou extraligu také v dresu Slavie Praha. Následoval ale návrat na Vysočinu, kde za svůj mateřský klub začal nastupovat v A-mužstvu.

Ve druhé lize seniorů se zařadil mezi vůdčí osobnosti mužstva, z pozice obránce pravidelně sbíral body a patřil k základním stavebním kamenům týmu. V sezóně 2020/21 si jej o patro výše do CHANCE ligy vytáhlo Ústí nad Labem, následující ročník strávil v Prostějově a od sezóny 2022/23 má Vala základnu opět na Vysočině, tentokrát v Jihlavě.

Z Jihlavy vyrážel Vala formou střídavých startů vypomáhat druholigovému Táboru a především Havlíčkovu Brodu, kde 14 utkání s bilancí 2 + 7 sehrál i letos. O patro výše v dresu Jihlavy nastoupil rovněž ke 14 duelům, v nichž si připsal jeden gól a tři přihrávky. Nyní pomůže Orlům ve vyrovnané prvoligové tabulce.

Veškeré administrativní záležitosti již byly vyřízeny, a Valovu startu ve středečním utkání ve Vsetíně tak nic nebrání.

Statistiky Davida Valy:

NEWSLETTER