Souboj konkurentů v tabulce. Do Znojma míří pražská Slavia

Naši soupeři
PÁ 17. 11. 2023
Orli se vrací zpět do domácího prostředí. V Nevoga aréně budou chtít navázat na vítězný zápas proti Třebíči a prodloužit domácí neporazitelnost. Tentokrát vyzvou k boji souseda v tabulce ze Slavie. Zápas sousedních soupeřů v tabulce začíná v sobotu od 17:30.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024

Slavia se nachází na třináctém místě tabulky s osmnácti body. Po reprezentační přestávce prozatím získala pouze jediný bod. První zápas pražští hokejisté nezvládli podle představ a ze Zlína si odvezli těsnou porážku 3:4. V dalším zápase na domácím ledě se utkali s týmem Jihlavy. Po dramatické přestřelce nakonec padli v prodloužení poměrem 4:5. Poslední výhru slavili naposledy v posledním zápase před reprezentační přestávkou, kdy na nájezdy dokázali udolat tým Pardubic B. Z posledního vzájemného zápasu vyšli lépe znojemští hokejisté a odvezli si z Edenu tři body po výhře 4:1. Slavia je tak jediný soupeř, kterého Orli při venkovním boji dokázali porazit.

V posledních dvou zápasech dostal prostor v brance Slavie Roman Málek mladší, který za jedenáct zápasů má pouze 87,7 % úspěšnost a průměrně 3,99 gólů na zápas. Druhý maskovaný muž Tomáš Volevecký dostal příležitost v devíti zápasech a drží si lepší úspěšnost a to 92,9 % a průměrně 2,02 gólů na zápas. Nejúspěšnější hráč týmu je se sedmnácti body útočník Tomáš Knotek, jenž za jednadvacet zápasů nasbíral sedm gólů a deset asistencí. K nejproduktivnějším obráncům patří Jan Holý s dvěma góly a pěti asistencemi.

Znojmo do prvního zápasu po reprezentační přestávce nastoupilo s obměněným kádrem. Ve vyrovnaném derby proti Třebíči dokázali zvítězit poměrem 4:2 a srovnat tak účty z posledního vzájemného zápasu, ve kterém na ledě Třebíče schytali porážku 1:4. K dalšímu zápasu se Orli vydali na led nedalekého Prostějova. Avšak na ledě Jestřábů nedokázali ulovit žádný bod a odvezli si debakl 3:7.

První místo v tabulce kanadského bodování si v posledním zápase upevnil dvěma přesnými zásahy kapitán Tomáš Svoboda. V sedmnácti zápasech do kterých nastoupil, dokázal nasbírat šest gólů a jedenáct asistencí a drží si tak úspěšnost bod na zápas. Nedaleko za ním se nachází se čtrnácti body Anton Karlsson a Jan Hruška. Nejproduktivnější hráč z řad obránců je s dvanácti body Jan Bartko. Bodově nezahálí ani nové posily Orlů. Útočník Pavel Jenyš si za čtyři zápasy stihl připsat tři góly a dvě asistence. Obránce Daniel Bukač se ve dvou zápasech postaral o jeden gól a jednu asistenci.0

Obě mužstva dělí v tabulce jediný bod. Dá se tak očekávat vyrovnané a taktické utkání, kde vítěz bude vzhlížet k TOP 10 zaručují předkolo a poražený naopak sledovat pod sebou se zvedající Frýdek-Místek.

Zápas můžete sledovat i online na Hokejka TV.

NEWSLETTER