Orly čeká poslední přípravný zápas

Naši soupeři
ST 6. 9. 2023
Další soupeř Orlů bude opět ze Slovenska, do Znojma míří tým Modrých křídel z Bratislavy. Slovan nemá na kontě zatím žádné vítězství. Jejich touha po něm je požene dopředu. V cestě jim budou stát znojemští hokejisté, kteří si budou chtít spravit chuť po dvou porážkách. Zápas začíná ve čtvrtek v 18:00 na ledě Nevoga arény.

Tým Modrých křídel má za sebou sedm přípravných utkaní. V žádném z nich nedokázal zápas dotáhnout až do vítězného konce. Bratislava B sehrála přípravná utkání převážně s českými týmy. Hned na úvod přípravy se utkali s týmem Jihlavy, velmi vyrovnaný zápas však nedokázali převrátit na svoji stranu.

Dalším českým týmem v přípravě byla Třebíč, se kterou se utkali, stejně jako Orli, hned dvakrát. První zápas byl velmi vyrovnaný, Slovan si však nedokázal udržet dvougólový náskok a v samostatných nájezdech zvítězila Horácká Slavia. V odvetě se setkali na ledě Třebíče. Ani tentokrát bratislavský tým na Horáky nestačil a na Slovensko si odvezl další porážku.

Modrá křídla jsou i účastníkem Slovenského poháru. Ani tam se týmu Bratislavy B nedaří. Zatím na svém kontě v přípravě nemají žádné vítězství. Prolomí sérií proher právě ve znojemské Nevoga aréně?

Trenér Ján Lipianský a jeho asistent Tomáš Slovák sází na mladý tým, mezi nimi jsou však i zkušení hráči. Mezi ty zkušené patří obránce Lukáš Bohunický, který si vyzkoušel i na několik let české angažmá a má s českým stylem hokeje bohaté zkušenosti. Ke zkušeným hráčů z týmu, tentokrát z řad útočných, patří i Adam Bezák. Právě on má zkušenosti s kanadským, švédským, ale i s nizozemským hokejem. V brankovišti trenéři Modrých křídel věří mladíkům.

Znojmo odehrálo již šest přípravných zápasů s bilancí čtyř prohraných a dvou vyhraných. Se slovenským soupeřem se Orli již setkali na ledě Zvolenu. Tam se Orlům zápas nepovedl a zpět do Znojma si přivezli porážku 0:6. Před domácími diváky se naposledy utkali s týmem Jihlavy. V odvetě se více dařilo Dukle, která i podruhé v přípravě Orly porazila a odvezla si výhru 4:1. Znojemští hokejisté se každopádně budou chtít v generálce na ligu naladit na vítěznou vlnu a prodloužit sérii proher Slovanu.

NEWSLETTER