Příprava pokračuje, do Znojma míří Přerov

Naši soupeři
ST 23. 8. 2023
Přípravné zápasy před sezónou běží nadále na plné obrátky. Znojmo čeká ve čtvrtek večer již třetí vyzyvatel - HC Zubři Přerov, který bude také jedním ze soupeřů v CHANCE lize. Utkání startuje v 18:00.

Znojemští hokejisté mají za sebou prozatím odehrané tři přípravné zápasy, ve kterých si drží bilanci dvou výher a jedné prohry. První utkání s rivalem z Třebíče se podařilo ovládnout díky skvělému závěru, s konečným stavem 4:2. Následný střet Orlům nevyšel, "Ježci" nasázeli Znojmu šest branek. Chuť si ale spravili v prvním domácím utkání této sezóny v odvetě s Horáckou Slavií, kdy se znovu podařilo vstřelit soupeři čtyři branky.

„Měli jsme výborný vstup do utkání, což určilo ráz zápasu ale výsledek bych nepřeceňoval. Je to příprava a nevíme, v jaké fázi tréninku je soupeř. Budeme se připravovat na čtvrteční zápas. Ve kterém provedeme změny v sestavě, " komentuje hlavní trenér Jiří Beroun.

V kádru pro letošní sezónu také převažují hlavně mladí hráči, kterým chce klub dávat prostor. Právě jedním z takových případů je nováček Jan Kučera, který nastoupil do posledního domácího utkání. „S výkonem Honzy Kučery jsme spokojeni. Měl k nám dorazit dříve, ale byly problémy u jeho mateřského klubu. Splnil naše očekávání a jsem rád za každého takového mladého co se u nás objeví.”

Naopak očekávaný soupeř z Přerova má bilanci opačnou než jihomoravský celek. Zvítězit se Zubrům podařilo v prvním zápase na ledě Zlína. V následné odvetě s Berany a v utkání se Vsetínem soupeř vždy vzešel ze souboje šťastněji.

Přerovská soupiska je té znojemské velmi podobná, co se týče sázení na mladé hráče s doplněním o starší a zkušenější velitele oddílu. Mezi právě ty nejzkušenější by měli patřit např. obránci Tomáš Kudělka s Jiřím Krislem, a útočníci Tomáš Doležal, Jiří Goiš a Antonín Pechanec.

Znojmo a Přerov se mezi sebou utkali naposledy rovněž v přípravě a to v roce 2017. Tehdy Přerov hostil turnaj s nesoucím názvem Zubr Cup. Orli domácí celek nakonec porazili hladce v poměru 5:0.

NEWSLETTER