Orli poprvé v přípravě nastoupí před domácími diváky

Naši soupeři
PO 21. 8. 2023
Znojemští hokejisté se po letní přestávce vrací na domácí led. Před svými fanoušky nastoupí téměř stejný tým, který zde vybojoval druholigový titul. K odvetě se do Znojma vypraví Horácká Slavie. Zápas můžete sledovat v úterý od 18:00 v Nevoga areně.

SK Horácká Slavia Třebíč má za sebou již čtyři přípravná utkání, avšak ani jedno nedotáhla do vítězného konce. Orli by měli počítat s tím, že to budou chtít změnit a Nevoga arénu vyloupit. Neporazitelnost na domácím ledě Orli drží ze sezóny 2022/23 již 21 zápasů.

Třebíč rozšířila soupisku o jednoho obránce, tím je Libor Machaň. Trenér Kamil Pokorný s ním počítá i do zápasu se Znojmem. S Horáky se s největší pravděpodobností vrátí do Znojma pro fanoušky dobře známý obránce Antonín Bořuta. Ve Znojmě působil dlouhých osm sezón, mezitím si vyzkoušel i angažmá ve Zlíně a Havířově. Sestava Horácké Slavie však stále nebude kompletní.

Znojmo odehrálo dva přípravné zápasy. První utkání odehráli Orli právě s Horáky. Třebíč si po většinu zápasu držela náskok, avšak útočné duo Anton Karlsson a Radim Matuš v závěru otočilo zápas ve prospěch Znojma. V druhé zkoušce Znojemští neobstáli. V Pelhřimově nestačili na tým Jihlavy a odjeli tak s porážkou 3:6.

Znojmu se zatím velmi osvědčuje zahraniční posila Anton Karlsson. Nastoupil zatím do dvou zápasů a hned v tom prvním ukázal své kvality krásnou přihrávkou a následně i gólem. Proti Jihlavě si připsal do svých statistik také jeden gól.

První zápas proti Třebíči odchytal Martin Altrichter ml. V odvetě na domácím ledě se do brány postaví Roman Durný. Znojemskou sestavu na úterní zápas rozšíří navrátilci z marodky Erik Mareš a Tomáš Pigl. Do zápasu naopak stále nezasáhne Patrik Čermák, který má dlouhodobou rekonvalescenci a s týmem zatím ještě netrénuje. Robert Havlát již trénuje, ale do zápasu také nezasáhne. Do řad marodky se přidal Dominik Groh, který si obnovil svalové zranění.

NEWSLETTER