Další mladý talent na scénu! Defenzívu Orlů doplnil Fajmon

Aktuální zprávy
SO 17. 6. 2023
Soupiska Orlů před startem CHANCE ligy se nadále rozrůstá a posledním hráčem, který se zatím domluvil ve Znojmě na smlouvě je talentovaný devatenáctiletý obránce Patrik Fajmon.

Brněnský rodák Patrik Fajmon spojil celou svojí dosavadní kariéru s brněnskou Kometou. Už od patnácti letech sbíral v ligových soutěžích jako obránce impozantní počet bodů. V ročníku 2018/2019 nastřádal za 44 zápasů neuvěřitelných jednašedesát bodů a stal se nejproduktivnějším obránce sezóny. S dorostenci se dostal až do finále, ale zde jeho mužstvo nestačilo na Liberec. Od té doby nastupoval již i proti až o tři roky starším soupeřům. Což ho nakonec vyneslo i do reprezentace U16 a U17. Zde nastoupil celkem k osmi duelům.

Logo

Na začátku sezóny 2021 nastoupil Fajmon k několika přípravným zápasům s A-týmem Komety a 27. října se dočkal i debutu v extralize. Na domácím ledě nastoupil proti Mladé Boleslavi a po utkání mohl se spoluhráči slavit vítězství 6:1. Od trenérů dostal při premiéře přes sedm minut na ledě. Celkem naskočil k 18 zápasům a ve 45. kole se dočkal proti Olomouci i první asistence v extralize. Paralelně nastupoval nadále i za juniorku a získal třiadvacet bodů ve 35 duelech. Na tři zápasy nakoukl i do reprezentace U19.

I uplynulý ročník byl pro mladého obránce plný zajímavých zkušeností. 22. ledna si proti Karlovým Varům připsal první extraligový gól, a to tentokrát nastoupil za Kometu jen pětkrát. Jako jeden z nejstarších hráčů v juniorském týmu táhl spoluhráče do posledních chvil do play-off, ale nakonec ani osmadvacet bodů ve 32 zápasech na boje o titul nestačilo.

Následně se Fajmon přesunul do CHANCE ligy, v základní části v 16 střetnutích vypomáhal Třebíči a vyzkoušel si zde i play-off, kde nastoupil osmkrát a zapsal jednu asistenci. „Patrika jsem sledoval dlouhodobě, viděl jsem několik zápasů v juniorce, ale spíš se mi líbila jeho hra v mužském hokeji. Na některých věcech ještě musí zapracovat, pokud to dobře uchopí jednou to bude stabilní extraligový bek a je to zase jen o něm. Je v týmu asi dva měsíce, výrazně ožívá, postupně je na něm vidět, jak se posouvá a pro nás je také důležité, že má zkušenosti i s extraligou a první ligou, takže moc dobře ví, do čeho jde. I díky tomu bude mít ten přesun z juniorského hokeje mnohem jednodušší,” poznamenal hlavní trenér Jiří Beroun.

Statistiky Patrika Fajmona

NEWSLETTER