Jihlava i Havířov. Znojmo zná první soupeře pro přípravu

Aktuální zprávy
SO 4. 7. 2020
Znojmo se během letošní přípravy utká s prvoligovými Jihlavou a Havířovem i druholigovým Táborem. Na programu je zatím pět zápasů, dva z nich se odehrají ve znojemské Nevoga aréně.

Přípravu Znojmo otevře 11. srpna zápasem proti Havířovu, kde působí jako hlavní trenér Jiří Režnar. Ten vedl Znojmo čtyři sezóny a získal s ním i stříbrnou medaili v EBEL. Pozici kouče Havířova si v minulosti zkusil i Miroslav Fryčer, současný sportovní manažer a trenér Orlů. V dresu Havířova se představí i bývalý znojemský obránce Antonín Bořuta.

“Hledali jsme soupeře na podobné úrovni.“

Miroslav Fryčer (sportovní manažer a trenér Orlů)

Dva duely odehrají Orli proti druholigovému Táboru, kterému se postavili naposledy před deseti lety. V prvoligovém zápase tehdy zvítězili Kohouti, když Orlům nestačily branky současného trenéra Jiřího Berouna a útočníka Adama Havlíka ani asistence Martina Podešvy a prohráli 4:5.

Zatím poslední potvrzený přípravný zápas odehrají Orli v Jihlavě. Proti té hráli naposledy před sezónou 2014/15. Tehdy zápas skončil remízou 1:1, Jihlava však ovládla následující samostatné nájezdy.

„Když jsme řešili, s jakými týmy odehrajeme přípravu, nebylo jisté, jakou ligu budeme hrát. Hledali jsme soupeře na podobné úrovni. Nakonec se nám podařilo domluvit pět zápasů proti Jihlavě, Havířovu a Táboru. Jsou to dva prvoligové týmy a jeden druholigový. S Jihlavou bude mít duel navíc nádech derby, jelikož se jedná o blízkého soupeře z Vysočiny,“ komentuje výběr soupeřů Miroslav Fryčer, sportovní manažer a hlavní trenér Znojma.

Přípravná utkání Orlů v sezóně 2020/21
úterý 11. 8. Havířov – Znojmo
čtvrtek 13. 8. Znojmo – Tábor
úterý 18. 8. Znojmo – Havířov
pátek 4. 9. Tábor – Znojmo
úterý 8. 9. Jihlava – Znojmo

* Časy začátků zápasů budou upřesněny. Termíny se mohou ještě měnit.

NEWSLETTER