2. liga - so 15. 10. 2022
7. kolo
Znojmo
5:0
2:0, 3:0, 0:0
Opava
5'
20'
1/3
27'
29'
37'
2/3

Orli nedovolili Opavě ani gól a zůstávají neporaženi

I přes aktivitu Opavy se Znojmo prosadilo jako první a těsně před koncem úvodní části náskok zvýšilo. Ve druhém dějství přidalo další trio branek a v závěru svůj náskok již jen kontrolovalo. Matěj Žajdlík zaznamenal druhé čisté konto za sebou.

První třetinu zahájil domácí tým několika střelami, které však hostující brankář pokryl bez problému. Také hosté zahrozili, brankáře Žajdlíka ale nepřekonali. Na druhé straně se prosadil Tomáš Svoboda, který po přihrávce od Jana Hrušky přesně zavěsil do pravého horního rohu. V přesilové hře měl největší šanci Kloz, který bohužel trefil pouze Bartošákovy betony. První přesilovou hru se domácím využít nepodařilo. Vzápětí věnovali hru v početní výhodě svému soupeři. Opava měla několik nebezpečných střel, všechny však dokázal Žajdlík pokrýt. Orli oslabení přečkali bez inkasovaného gólu. Domácí tým svoji šanci v početní výhodě nevyužil, protože 15 vteřin před koncem odešel na trestnou lavici Špaček. Příležitost na srovnání skóre během přesilové hry Opava nevyužila. Hosté vyslali na Žajdlíka několik nebezpečných střel, všechny si pohlídal. Také na druhé straně měl Bartošák co dělat, všechny střely však pokryl. Pět vteřin před koncem první třetiny se prosadil střelou z mezikruží Martin Šťovíček. Na konci první třetiny se strhla šarvátka, kvůli nepříjemnému odrazu přímo do Špačka, což se domácímu celku vůbec nelíbilo.

Druhou třetinu zahájili hosté v početní výhodě, která však žádné zjevné šance nepřinesla. Orli na Bartošáka vyslali několik pěkných střel, všechny úspěšně pokryl. Po střele od modré se ještě jeden hráč hostujícího celku pokoušel dorážet v blízkosti Žajdlíka, ten si však tuto situaci pohlídal. Dvě obrovské šance si vytvořil Pigl s Remtou, brankáře Bartošáka však ani jeden z jmenovaných nepřekonal. Vzápětí se po nádherné souhře Tomáše Svobody a Jana Hrušky, který našel volného Lukáše Adámka, který zamířil do odkryté branky a skóroval. Přesilovou hru využil Martin Šťovíček, který dorazil odražený puk za záda brankáře hostujícího týmu. Do nebezpečné situace se dostal Špaček, který si našel volného Šťovíčka, ten trefil vedle tyčky. Domácí smršť střel museli hosté zastavit pomocí faulu. Chybu domácího celku využil Kadula, když uháněl sám na Žajdlíka. S tímto samostatným únikem i následnou dorážkou si domácí brankář poradil. Přesilovou hru využili Orli díky vynikající souhře Špačka, Havláta a Dominika Sklenáře . Poslední jmenovaný zamířil na pravou stranu a brankář hostujícího celku neměl šanci. Po pátém gólu hosté vystřídali brankáře. Dvojnásobnou přesilovou hru hosté i přes několik nebezpečných střel nevyužili.

Třetí třetinu zahájil lépe domácí celek, který uzamkl hosty v jejich obranném pásmu, ti se museli osvobodit za cenu zakázaného uvolnění. Hra se přelévala z jedné strany kluziště a druhou bez zjevných gólových příležitostí. Z mezikruží se pokusil ohrozit Pitákovu branku Remta, puk za brankářova záda však nedopravil. Po chvíli se v obrovské příležitosti ocitl Adámek, který se trefil pouze do maskovaného muže hostujícího celku. Do nebezpečnější situace se dostali hosté, jejich střelu však Žajdlík bez problému vychytal. Dvojnásobnou porci přesilových minut získal tým Opavy díky prohřeškům Sklenáře. Ve dvou uháněli domácí na Pitákovu branku, gól se však nepodařil. Do stejné situace se dostali také hosté, Žajdlík však své čisté konto prozatím uhájil. V této početní výhodě jsou hosté mnohem aktivnější, zasypávají znojemského brankáře spoustou střel, který zatím úspěšně odolává. Opava tuto dvojnásobnou příležitost nevyužila a na druhé straně se znojemští dostali do několika nebezpečných příležitostí. Diváci byli svědky dvou bitek během krátké doby. Ve vlastním oslabení několikrát zahrozil domácí tým. Přesilovou hru hosté i přes několik příležitostí nevyužili. Na závěr zápasu dostali možnost hrát v početní výhodě také Orli. Devět vteřin před koncem ještě poslal Orly do čtyř Žajdlík, tento prohřešek však už nic nezměnil na udržení jeho třetího čistého konta.

Ohlasy trenérů

Jiří Beroun (Znojmo): Půl utkání jsme hráli výborně, ale potom se to hodně kouskovalo a hráči už nebyli tolik koncentrování. Je pro nás strašně náročné do soupeře šedesát minut bušit. Tři body máme, což je pro nás dobře a co se dělo ke konci už bylo úplně zbytečné. Už se to muselo nějak začít řešit. Věčné sekání a dohrávání, takže to kluci vyřídili sami. Někdy jsou to sice jen drobnosti a k zápasům to patří. Ale když už, tak by se to mělo trestat hned zpočátku, pak se hra vyostřuje a je to zbytečné. Možná už se hráči ve třetí třetině nechtěli zranit, tak to nebylo ono. Co se týká defenzívy, tak tam to máme skvěle zavřené, ale i dnes tam byl nějaký únik, což by se nám nemělo stávat.

Aleš Tomášek (Opava): Přijeli jsme jako outsider, věděli, že to bude hodně náročné a navíc máme nějakou marodku, takže s výkonem převládá spokojenost. Bohužel to ale hrajeme na pár hráčů, nedaří se nám přesilovky a bez nich uspět nemůžeme. Na to se ale vymlouvat nemůžeme. Klobouk dolů před Znojmem. Mají to výborně poskládané a zaslouženě zvítězili. Nemyslím si ale, že to bylo nějak vyhrocené, nejsem spokojený s panem rozhodčím, který nás už pískal několikrát a asi to prostě neumí.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

STATISTIKY HRÁČŮ

ČÍSLO JMÉNO G a STŘ b +/- tm
95 Martin Šťovíček 2 0 0 2 0 0
10 Lukáš Adámek 1 1 0 2 0 0
66 Dominik Sklenář 1 0 0 1 0 6
23 Tomáš Svoboda 1 1 0 2 0 0
24 Robert Havlát 0 1 0 1 0 0
57 Jan Hruška 0 2 0 2 0 0
47 Jakub Jenáček 0 0 0 0 0 0
43 Vojtěch Kloz 0 0 0 0 0 0
55 Jakub Köver 0 0 0 0 0 0
94 Erik Mareš 0 0 0 0 0 27
71 Kirill Nižnikov 0 0 0 0 0 6
19 Tomáš Pigl 0 0 0 0 0 2
9 Jiří Remta 0 0 0 0 0 0
73 David Stránský 0 1 0 1 0 0
28 Ondřej Svoboda 0 0 0 0 0 0
88 Marek Špaček 0 2 0 2 0 6
21 Dominik Tejnor 0 1 0 1 0 2
34 Lukáš Zukal 0 0 0 0 0 0

STATISTIKY BRANKÁŘŮ

ČÍSLO JMÉNO MIN STŘ INK ZÁS ÚSP a tm
77 Matěj Žajdlík 60 23 0 23 100 0 0
CELKOVÉ STATISTIKY
NEWSLETTER