Tipsport Extraliga - út 28. 9. 2004
1. kolo
Vsetín
2:4
0:1, 0:1, 2:2
Znojmo
1/3
2/3

Zlepšená obrana přinesla výhru ve Vsetíně

V s e t í n - Hlavně zlepšená hra v obraně přinesla Orlům úspěšný výsledek na vsetínském ledě. Po téměř 50 minut dokázala obrana v čele s výborným Slávikem eliminovat domácí útočné pokusy a na druhé straně Orli velmi efektivně využívali své šance - do tříbrankového vedení dostal Znojmo první útok, ale domácí ve třetí části dvěma ranami průběh zápasu zdramatizovali. V poslední minutě se navíc pokusili domácí o hru bez brankáře, ale šikovná práce Karla Rachůnka a jeho trefa do prázdné branky jejich šance zmařila. Orli se v tabulce posunuli na 7. místo a další zápas je čeká až v neděli, doma přivítají Zlín.
Jakoby se v úvodních minutách utkání odráželo momentální rozpoložení obou týmů, které v posledních kolech své body především rozdávaly. Přesnou přihrávku aby člověk pohledal. Pouze aktivní obránce Karel Rachůnek ostřeloval Čechmánka kdykoliv k tomu měl příležitost. Rány z levého a poté i z pravého kruhu si však cestu za Čechmánkova záda nenašly. První gól ovšem padl do vsetínské sítě. Pucher načasoval příhru zpoza branky na Urama, který schoval pohotovu ránu za obránce a Čechmánek neměl šanci zasáhnout.

Hokejově nudná třetina pak pokračovala v duchu trošku křečovitého snažení domácího týmu o vyrovnání. Nejblíže gólu byl Vlach, který v přesilové hře tečoval Kleslovo nahození. Puk zasáhl Slávika do ramene. V největší vsetínské příležitosti se objevil Pavel Selingr, jehož zpoza Slávikovy branky našel Brabenec. Znojemský gólman byl ovšem na svém místě.

Kovářovým brejkem v oslabení domácí naznačili, jakým směrem se hodlají ubírat v prostřední části zápasu. Zvýšili důraz, zlepšili bruslení a hra se častěji odbývala před znojemskou brankou. Jenže v koncovce Vsetín selhával. Dvakrát se do střelecké listiny mohl zapsat Rostislav Klesla: dorážce Stantienovy střely a následnému sólu přes tři hráče chybělo jen přesnější zakončení.

Dobře seřízenou mušku měl ve 33.minutě Erat, když dvě vteřiny po skončení přesilové hry doklepl za Čechmánka předchozí pokus Puchera. Na vsetínské hokejky se poté přilepila smůla – Klesla při svém typickém příklepu zlomil hůl a po dlouhém pasu Čechmánka zakončil Němec sólo pouze ranou do Slávikovy hrudi. Frustraci domácího týmu odnesl Uram, kterého nepříjemně přišpendlil k mantinelu bijec Frolo.

Znojmo reagovalo na vzrůstající vsetínský tlak stažením hry na tři pětky a aby měli domácí o čem přemýšlet, zvýšilo záhy na rozdíl tří branek. Uram ve 46.minutě neuspěchal příhru na najetého Erata a na domácí tým by si v ten okamžik nevsadil nikdo ani pětník. Zoufalé bušení do pozorné obrany Orlů a gólmana Slávika nakonec vyústilo v kuriózní gól Kowalczyka, jehož sražená střela zapadla po ladném obloučku za překvapeného znojemského gólmana.

Z následného tlaku se znojemské obraně nejednou zamotala hlava, ale žádné z akcí převážně Vakovy pětky neskončily úspěchem. Až v 57.minutě nabil Klesla Němcovi, jehož projektil zamířil přesně do levého rohu Slávikovy branky. Lapač tak opět viděl hru domácího týmu bez brankáře a opět ze vsetínského pohledu neúspěšnou. Sedm vteřin před koncem třetiny ukončil vsetínské touhy po remíze Karel Rachůnek. Po siréně se do sebe pustili krajané Frolo a Kvetan a i v tomto ohledu vyšli ze střetu vítězně Orli.

Ohlasy trenérů

Leoš Zajíc (Znojmo): Chtěli jsme hrát hodně dozadu, po těch přídělech jsme chtěli na obranu dávat větší důraz, bránit střední pásmo, nepouštět soupeře do šancí. Myslím že se nám to podařilo, navíc jsme šance docela slušně proměňovali, to předešlé zápasy vypadalo mnohem hůř. Měli jsme obavy proti Čechmánkovi, ale ty se nevyplnily.

Jiří Režnar (Vsetín): Potřetí jsme dohrávali domácí zápas bez brankáře, musíme pořád dotahovat. Pomalu jsme se rozjížděli, nasazení a bojovnost přišla až ve třetí třetině, což je hodně málo. Dvakrát jsme dostali góly po situaci na brankovišti, kdy Znojmo dojíždělo i s obráncem, má sílu na modré čáře, Bičánek, Rachůnek, ty se nám nepodařilo pokrýt. Hrát na jednu třetinu se opravdu nedá.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

STATISTIKY HRÁČŮ

ČÍSLO JMÉNO G a STŘ b +/- tm
79 Marek Uram 2 0 0 2 3 0
9 Roman Erat 1 2 0 3 3 0
23 Karel Rachůnek 1 0 0 1 1 0
36 Miroslav Barus 0 0 0 0 0 0
19 Václav Benák 0 0 0 0 0 0
21 Radim Bičánek 0 0 0 0 3 0
17 Radek Haman 0 0 0 0 0 2
12 Aleš Křetínský 0 0 0 0 1 0
34 Tomáš Kucharčík 0 0 0 0 0 0
7 Branislav Kvetan 0 0 0 0 -1 25
81 David Ludvík 0 0 0 0 -2 0
37 Zdeněk Ondřej 0 0 0 0 0 0
89 Ján Pardavý 0 0 0 0 1 2
40 Karel Plášek 0 0 0 0 -2 0
33 Peter Pucher 0 2 0 2 4 2
10 Ivan Rachůnek 0 0 0 0 0 0
25 Karel Soudek 0 0 0 0 1 0
27 Milan Toman 0 0 0 0 0 2
29 Marek Vorel 0 0 0 0 -2 2

STATISTIKY BRANKÁŘŮ

ČÍSLO JMÉNO MIN STŘ INK ZÁS ÚSP a tm
35 Robert Slávik 60 40 2 38 95 0 0
CELKOVÉ STATISTIKY

Fotogalerie

Žádné fotky.

NEWSLETTER