1. liga - st 5. 1. 2011
33. kolo
Ústí n. L
10:1
1:0, 6:1, 3:0
Znojmo
1/3
2/3

Černý večer Orlů! Deset důvodů ke smutku

<em>Ústí nad Labem</em> - Krutou, velmi krutou porážku si přivážejí znojemští hokejisté z ústecké arény. Ve značně kombinované sestavě s osmi juniory vstoupili Orli do utkání sympaticky, výsledek 1:0 po úvodní třetině sliboval vyrovnaný boj. V prostředním dějství se však spustil lví masakr, čtyři góly během pěti minut rozložily znojemský tým a o výsledku bylo prakticky rozhodnuto. Také poslední perioda byla plně v režii domácích, kteří dalšími třemi zásahy podepsali smutný scénář středečního večera. Čestný gól Berouna jen opticky vylepšil skóre.

Úvodní buly hned získali domácí, kteří se ihned usadili v útočném pásmu. První větší chyby se dopustil domácí Klobouček, který svou nedůslednou obrannou hrou dovolil Berounovi, aby ohrozil Orctovu branku. Klobouček ale vzápětí svou chybu napravil tvrdou střelou od modré čáry. Jeho střela sice Přikryla zasáhla, ale neprošla přes něj. Ačkoli Znojmo přijelo do Ústí s pouhými třemi pětkami a z toho bylo šest juniorů, dokázali na delší dobu dostat Lvy pod pořádný tlak.

V polovině první třetiny se hnal na branku Čurilla, těsně před brankou přihrál za záda Hamplovi, který z voleje prudce vystřelil, ale trefil jen Přikrylovy betony. Podobnou šanci měl o minutu později i Šagát, ale střelu opět nezvedl.

Velkou gólovou šanci měl Čurilla, který ve středním pásmu doslova ukradl puk znojemskému obránci, druhého obránce kličkou zkušeně objel a přesně vystřelil. Stejně přesně ale svůj pohyb lapačkou situoval i Přikryl, a tak ani tentokrát puk v síti neskončil.

V šestnácté minutě se ale domácí mohli konečně radovat. Z prostoru kruhu pro vhazování nahazoval na branku Hanzl, puk se snažil tečovat Handlovský, ale jeho teč Přikryl vyrazil před sebe. Tam byl ale opět připraven již zmíněný Robin Hanzl, který puk do odkryté branky dostřelil a otevřel tak skóre utkání – 1:0.

Chybu domácích obránců málem potrestal Beroun, když zachytil vyhozený puk a od modré čáry vystřelil na Orcta. Orct měl ale o dění před svojí brankou přehled, a tak se nenechal rozhodit a střelu chytil. První třetina tak skončila za vedení domácích, kteří si svůj první gól museli opravdu vystřílet.

Začátkem druhé třetiny se těsně neprosadil Rok Pajič. Lehce nahazoval vysokou střelou na branku a puk vyklouzl Přikrylovi z lapačky a jen těsně minul růžek znojemské svatyně. Podobně o chvíli později ohrozil znojemskou branku Němeček, když vystřelil směrem na branku mezi nohami hostujícího obránce. Přikryl zprvu puk vůbec neviděl, ale na poslední chvíli jej zachytil.

Gól vhodný na nominaci na Zlatou helmu mohli diváci vidět nedlouho po začátku druhé periody. Z rohu nahrál Čurilla za brankou stojícímu Alinčovi. O něm Přikryl předpokládal, že bude za brankou pokračovat v jízdě a přesunul se k pravému rohu své branky. Alinč si ale všiml před brankou stojícího Zbyňka Hampla, kterému rychle přihrál a Hampl se už do odkryté branky nemílil – 2:0.

Vzápětí se znojemští nechali vyloučit a v nadcházející přesilovce se Lvi radovali potřetí. Čurillovu vyraženou střelu tečoval z kruhu pro vhazování Martin Šagát, který tak rychle zvýšil náskok domácích – 3:0.

Lvi, nabuzení vstřelenými góly se nenechali odbýt jen třemi góly a vstřelili rychle čtvrtý. Diviš s Rodem se snažili protlačit puk za Přikrylova záda. V jednu chvíli si ale všimli svého dalšího spoluhráče, kterým byl Rok Pajič. Tomu se už z trojice hráčů podařilo Přikryla překonat – 4:0. Po tomto gólu hostující brankář odjel na střídačku a byl nahrazen Ondřejem Kacetlem.

Lvům to ale vůbec nestačilo. Ludvík zavezl puk do útočného pásma, kde jej předal Martinu Šagátovi, který se již podruhé pod břevno nemýlil – 5:0.

Na ledě se se nic nedělo. Jen padaly další a další góly Lvů. O ten šestý se střelou zblízka po přihrávce Handlovského napříč pásmem postaral Lukáš Poživil - 6:0.

Tak jako v únoru 1945 bombardovaly spojenecké letouny Drážďany, tak ve Zlatopramen Areně bombardovali Lvi znojemského brankáře. Po šestém góle Lvi navýšili na gól sedmý. Lehce, jednoduše, bez nervů přidal sedmý gól David Ludvík - 7:0. Po sedmém góle Lvi trochu polevili a spíše si ze hry dělali srandu. Zkoušeli si různé možné i nemožné kombinace, navzájem si dávali přednost. Hra se velmi odlehčila.

Za tyto své hrátky také byli potrestáni. Po výpadu Říhy dorážel od betonu odražený puk Jiří Beroun. Ústečtí bránící hráči působili až příliš laxně. Tím gólová sprcha druhé třetiny skončila. Lvi dokázali během pouhých sedmi minut vstřelit šest gólů! To je v celém hokeji nevídané!

Podobně jako skončila druhá třetina, začala i třetí. Lvi opět pálili všemi možnými způsoby na branku, doufaje, že vsítí další gól. Na rozdíl od druhé třetiny, tentokrát ty góly už nepadaly. Na ledě ale stále jasně vévodili Lvi, kteří krom prvních pár minut jasně naplno ovládli hru.

V půlce posledního dějství se domácí radovali poosmé! O ten se postaral skvělou spoluprací celý útok. Hanzl nahrál Handlovskému a ten Janu Klozovi, který před sebou měl lehký úkol – prostřelit rozhozeného Kacetla – 8:1.

Krátce nato se do obrovské šance na hattrick dostal Šagát, který sice zkušeně zvedl střelu těsně nad betony, ale bylo to až moc těsné a puk se o hranu betonu odrazil mimo brankoviště. Zatímco Lvi vypustili a snažili se utkání jen dohrát, Znojemští se chvílema kousli a snažili se jen pro vylepšení nálady ještě snížit už tak nedosažitelný náskok domácích.

Nebylo jim to ale nic platné. Lvi si mohli se svým soupeřem dělat opravdu co se jim zachtělo. Toho také tři minuty před koncem utkání využili. Devátý gól po střele Hořavy tečoval Rok Pajič - 9:1. A Znojmo záhy mělo opět o co hrát – nedostat desátý gól. Na hře hostů to také bylo znát, najednou zrychlili, zpřesnili. Těsně před koncem utkání se navíc nechali vyloučit a dali tak Lvům velkou šanci. A Lvi se dočkali - desátý gól po střele zpoza brány a následnému odrazu od hostujícího hráče putuje na účet Robinu Hanzlovi - 10:1.

Ohlasy trenérů

Milan Skrbek (HC Slovan Ústečtí Lvi): Hráli jsme dobře už v první třetině, bohužel jsme řadu šancí neproměnili. Padalo nám to až ve druhé třetině, šest gólů bylo slušných. Škoda jediné inkasované branky, trošku to mrzí. Disciplinovanost chceme po hráčích pokaždé, možná několik sporných situací rozhodčí pustili, což spádu a rychlosti hry jedině prospělo.

Karel Soudek (HC Orli Znojmo): Hráli jsme v kombinovaném složení, měli jsme sebou i několik hráčů ročníku 92, kteří hráli včera zápas v Olomouci. Takže se nejen na nich projevila únava, jak ze zápasů, tak z cestování. Nechci se ale vymlouvat. Nepodali jsme zkrátka vůbec dobrý výkon, Ústí nás úplně vygumovalo, nebyli jsme schopni dodržovat systém hry, bylo to špatné. Po sérii ústeckých gólů ve druhé třetině jsem si vzal time-out, chtěli jsme utlumit nápor Ústí. Ale převaha domácích byla natolik znatelná, že se to stejně nepodařilo. Přikryl šel z branky sám po čtyřech brankách. Víte, je to už starší brankář a když mu hráči před ním nepomohou a nechají soupeře před brankou v klidu dorážet, je to už na něho moc. Ústí bylo jednoznačně lepší, ale na druhou stranu to byla škola pro naše mladé hráče, kteří s námi jinak ani netrénují. V kabině jsme jim říkal, že za takovou výuku by měli i platit. Beru to pozitivně, věřím, že se z toho ponaučí.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

STATISTIKY HRÁČŮ

ČÍSLO JMÉNO G a STŘ b +/- tm
30 Jiří Beroun 1 0 0 1 -3 0
41 David Bartoš 0 0 0 0 -2 0
5 Jiří David 0 0 0 0 -3 0
96 Richard Jarůšek 0 0 0 0 -2 0
35 Tomáš Klimeš 0 0 0 0 -3 2
43 Tomáš Kolafa 0 0 0 0 -3 14
14 Tomáš Komínek 0 0 0 0 -2 0
89 Jan Lattner 0 0 0 0 -2 2
28 Daniel Opalek 0 0 0 0 -1 0
11 Vladimír Říha 0 1 0 1 -3 0
19 Aleš Staněk 0 0 0 0 -2 0
31 Jakub Stehlík 0 0 0 0 -2 0
33 Jakub Šaur 0 0 0 0 0 0
51 Jan Trojan 0 0 0 0 -2 0
92 David Videlka 0 0 0 0 -2 0
27 Tomáš Vyletelka 0 0 0 0 -3 0

STATISTIKY BRANKÁŘŮ

ČÍSLO JMÉNO MIN STŘ INK ZÁS ÚSP a tm
90 Ondřej Kacetl 32 27 6 21 77.8 0 0
59 Petr Přikryl 28 25 4 21 84 0 0
CELKOVÉ STATISTIKY

Fotogalerie

Žádné fotky.

NEWSLETTER