Přípravné zápasy - čt 15. 8. 2024
přát.
Znojmo
2:5
1:2, 1:2. 0:1
Vyškov
16'
1/3
36'
2/3
9'
18'
23'
40'
46'

Úvodní zápas přípravy Znojmu nevyšel

Jako první se prosadili hosté, načež Znojmo dokázalo zareagovat díky brance Masaře. Vyškov si ale vzal vedení zpátky a ve druhé části jej navýšil. Orli sice snížili, avšak další góly už střílel pouze soupeř, který jejich sít rozvlnil celkem pětkrát.

Znojemští hokejisté odstartovali svůj první přípravný zápas aktivněji a již v úvodních sekundách donutili dvakrát k zásahu vyškovského gólmana Kořénka. Větší šanci pak ve čtvrté minutě připravil Bícha pro Masaře, který však přesouvajícího se brankáře překonat nedokázal. Orli byli i nadále více u puku, skóre ale otevřeli Vyškovští. Chybu v rozehrávce domácích potrestal Dominik Vašíček, jenž střelou do protipohybu překonal Synka ve znojemské svatyni. A o pár desítek vteřin mohlo být ještě hůř. Bývalý hráč Orlů Tomáš Komínek se dostal do samostatného úniku, tentokrát byla Synkova lapačka připravena.

Domácím se podařilo gólově zareagovat až v šestnácté minutě, kdy se tribuny dočkaly vyrovnání zásluhou dorážejícího Jakuba Masaře. Nerozhodné skóre ale nevydrželo dlouho a hosté opět odskočili, tentokrát Matěj Tomajko nic nevymýšlel a po přesné přihrávce pálil z vrcholu kruhu nekompromisně mezi tři tyče.

Po pauze Vyškov velmi rychle navýšil své vedení na 3:1 – Komínkovu střelu vyrazil Synek jen před sebe, kde volný Matěj Zabloudil neměl těžkou práci. Orli začali kupit chybu za chybou a nemohli chytit tempo. Pomoci jim měla jejich první přesilovka, v níž si dokázali vytvořit krátký tlak před Kořénkem. Největší šanci spálil Karafiát, jenž v samostatném úniku trefil pouze připraveného gólmana. V dalších minutách tempo utkání opadlo a hráči na ledě předváděli urputný boj o kotouč. Méně záživnou pasáž ukončil Jan Sedláček, který překvapil střelou po ledě brankáře Kořénka a snížil na rozdíl jediného gólu.

V posledních minutách prostředního dějství se ještě vylučovalo na obou stranách a zkrácená početní výhoda Vyškova přinesla pár vteřin před hvizdem změnu ve skóre. Matěj Sebera zakončením pod břevno vrátil svým barvám dvougólový náskok.

Orli vstoupili do třetí části s větší snahou v ofenzívě a ihned zaměstnali střídajícího Šarmana ve svatyni Vyškova. Aktivní hra přinesla i brzkou početní výhodu, která se ale domácím hrubě nevydařila. Obrana Znojma nechala trestuhodně projít až před brankoviště Matěje Mikulíka, jenž se štěstím dostal kotouč za Synkova záda. A když Jihomoravanům nevyšla ani další přesilovka, začalo ty vypadat ze znojemskými šancemi hodně bledě.

Domácí se snažili nadále útočit, ale selhávali v zakončení. Vyškov se soustředil na obranu a hrozil převážně z rychlých brejkových situací. Oba gólmani si ale prostor za svými zády již pohlídali, Orli tak vstoupili do přípravných duelů prohrou 2:5.

Ohlasy trenérů

Milan Procházka (Znojmo): Na první přípravný zápas bylo dobré tempo, jinak tam bylo hodně nepřesností. Vyškov má velmi zkušený tým, který v minulých dvou sezónách došel až do semifinále a dnes byli lepší. Do dalšího zápasu musíme zlepšit celkové nasazení, pohyb, více se tlačit do brány, ztvrdit hru a bojovat. Kluci by si měli uvědomit, že tady chtějí hrát hokej hlavně pro diváky.

Michal Konečný (Vyškov): Na úvod přípravy byl začátek ze stany domácích hodně rychlý. Znojmo má dobré mužstvo. Výsledek je slušný, ale nebral bych ho nějak vážně. Nás podržel hlavně brankář Kořének. V druhé polovině utkání jsme se také rozbruslili a hra byla lepší. Oba týmy jsou v přípravě, takže se hodně bruslí a někdy ta hra je více nepřesná.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

NEWSLETTER