Hokej je tady! Na úvod přípravy Znojmo vyzve Vyškov

Naši soupeři
DNES
V úplně prvním předsezonním utkání poměří Orli síly s Vyškovem, tedy s klubem, který také budou vídat během ostrých bojů ve třetí nejvyšší soutěži. Zda-li se jim podaří svého soupeře pokořit, se dozvíme již ve čtvrtek večer. Duel startuje v 18 hodin.

Znojemští hokejisté mají za sebou úspěšně absolvovanou suchou i částečně lední přípravu na nadcházející ročník. Nyní jim mimo tréninky na ledové ploše přibydou i přátelská utkání. Těch dohromady sehrají pět. Dvakrát se střetnou s Vyškovem, na konci měsíce s Hodonínem, následně s německým Selbem a poslední zápas přípravy odehrají opět na ledě Hodonína. Teď se však nachází na samotném začátku tohoto drilu, a tím bude právě utkání s městem, jemuž se také někdy přezdívá "Moravské Versailles".

S tímto soupeřem se Orli naposledy střetli v únoru loňského roku, kdy jej v rámci osmatřicátého kola 2. ligy deklasovali v poměru 6:0. Od té doby už uplynul určitý čas a soupisky se dočkaly na obou stranách několika změn. Po hořkém sestupu z první ligy byly okolnosti kolem znojemského hokeje dlouho nejasné. Orli tak byli nuceni skládat kádr daleko později, než bývá pro kluby standardem. Změna nastala na trenérských postech. Novým koučem byl jmenován bývalý znojemský útočník Milan Procházka, roli asistenta převzal Petr Hrachovina. Druhý jmenovaný bude taktéž nově zastupovat pozici sportovního manažera klubu. Co se týče soupisky, zde byly provedeny rovněž patřičné změny. Brankářskou dvojicí bude pro následující rok duo Maláč - Synek. Právě pro Tobiáše Synka bude následující střet speciální, protože v dresu Vyškova nastupoval ještě v loňské sezóně. Z beků, kteří si loni zahráli také CHANCE ligu, zůstali Jakub Jenáček a Jan Sedláček. Naopak novými tvářemi na tomto postu jsou mladí Filip Hrůzek s Petrem Kubíčkem. Po roční pauze od hokeje se vrátil i zkušený Aleš Sova. Z útočníků setrvali Petr Beránek a Jakub Masař. Návrat ohlásili Marek Špaček s Robertem Havlátem. Na soupisce disponuje i kvarteto mladíků, kteří se seniorským hokejem ještě nemají tolik zkušeností. Letos tedy dostanou šanci prokázat svůj potenciál, konkrétně jde o Ondřeje Cakla, Davida Pozděnu, Jakuba Kalčíka a Filipa Míču. Dalšími nově příchozími jsou Patrik Urban, Jiří Karafiát a Adam Zeman. Tato trojice by se měla řadit mezi lídry bodování. Následující zápasy budou ale také důležité pro Patrika Čermáka, Mikuláše Bíchu, Denise Bártu a Jana Hodináře. Ti jsou ve Znojmě zatím jen na zkoušce a právě nyní mají šanci ukázat, že si i oni zaslouží být součástí orlí letky pro nadcházející ročník.

Naopak Vyškovu se velké změny v kádru téměř vyhnuly. Největší trhlinou bude jistě konec kariéry hokejové legendy Tomáše Žižky, jinak však základní kostra až na pár výjimek zůstala víceméně stejná. Zatím klub ze severu Jihomoravského kraje posílil obránce Martin Dufek, z Přerova přišel brankář Petr Žůrek a do útočných řad zavítal Matěj Zabloudil. ,,Máme v plánu mít kádr uzavřený do prvního týdne v září. Jádro týmu nám ale zůstalo stejné, za což jsem moc rád. Tým se snažíme doplňovat na postech, kde nás důležití hráči opustili. O případných posilách, kte by v našich očích byly pro náš mladý tým prospěšné, budeme s generálním manažerem v průběhu srpna ještě jednat,’’ avizoval hlavní trenér moravského klubu Konečný. Hokejový klub ležící na řece Hané už však za sebou jedno přípravné utkání má. V úterý se totiž utkal s Technikou Brno. V divoké přestřelce zvítězil v poměru 7:5.

Jestli se podaří Vyškovským přemoci svého soupeře i ve druhém případě, nebo Orli pod taktovkou nového trenéra vlétnou do přípravy na domácím ledě vítězně, se dozvíme již ve čtvrtek večer. Úvodní buly bude vhozeno v 18 hodin.

NEWSLETTER