Favorita ligy ukáže až samotná hra, nepředbíhá trenér Jiří Režnar

Rozhovory
ČT 10. 9. 2015
Třetí sezónu působí na znojemské lavičce trenér Jiří Režnar. Ten by s týmem letos rád prolomil brány do semifinále, kam se Orli nepodívali již dlouhých devět let.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024

Absolvovali jste poměrně náročnou přípravu. Přesto jste z ní vyšli úspěšně, panuje tedy spokojenost?
Ano, hodnotím ji pozitivně. S těmi týmy, co jsme se střetli, jsme uhráli dobré výsledky. Doufáme, že nás to připravilo na sezónu tak kvalitně, abychom v tomto tempu pokračovali i nadále.

Hráli jste jak s českými extraligovými kluby, tak i se dvěma švýcarskými a jedním německým týmem. Byl v těch zápasech rozdíl?
Určitě. To, co jsme hráli s těmi zahraničními, bylo takové agresivnější a více se bruslilo. Hráči jsou zde zvyklí bojovat o místo v sestavě až do prvního mistrovského zápasu. Stavěli se k tomu profesionálněji. Naopak například Plzeň přijela do Znojma bez čtyř klíčových hráčů.

Orli se učí od Američanů. Herním stylem lákají diváky

Přečtěte si pokračování rozhovoru s trenérem Orlů na serveru Aktuálně.cz.

V průměru jste vstřelili 3,3 branky na zápas. Jak jste spokojeni s produktivitou?
Když se dá více gólů, než se dostane, tak je to vždycky fajn. Zaměřili jsme se letos na to, abychom inkasovali méně. Kromě zápasů se Zlínem to fungovalo. Se Zlínem to byl ale hodně otevřený zápas.

Vstupujete do sezóny s mladou gólmanskou dvojicí...
Patrik Nechvátal odchytal loni hodně zápasů a už si na to tady zvykl. V pozici jedničky ještě nikdy nebyl. Doufáme, že se toho zhostí a potvrdí svoji pracovitost výsledky v sezóně. Gólman je důležitý, ale musejí mu pomáhat i hráči.

Jak probíhá komunikace s Coltonem Yellow Hornem, jediným Kanaďanem v týmu?
Ty věci, co se odehrávají na ledě, mu člověk nemusí příliš vysvětlovat. To je všude stejné. Co se týče hodnocení, to mu vždy někdo překládá. Z devadesáti procent umí kluci v kabině anglicky, takže v tom není problém.

Který z hráčů bude kapitánem?
Kapitánem jsme určili znovu Jirku Berouna. Asistentem mu bude Lubomír Štach a druhého ještě zvolíme.

Kdo bude podle vás letos favoritem EBEL?
Salzburg, Linz, Klagenfurt, Graz... to bych vyjmenoval jedenáct manšaftů. Je to všechno našlapané a ukáže to až samotná hra.

NEWSLETTER