Vyjádření prezidenta klubu

Aktuální zprávy
ČT 11. 4. 2024
Přečtěte si vyjádření prezidenta klubu HC Orli Znojmo Pavla Ohery k probíhajícím jednáním o budoucnosti znojemského hokeje.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024

Vážení fanoušci znojemského hokeje,

na základě posledních informací vedoucího projektu návratu znojemského hokeje do struktur mezinárodní ICEHL pana Hynka Blahy je jeho nově vytvořený subjekt v podstatě dohodnut s vedením ligy na vstupních podmínkách a nic nebrání tomu, aby od září tohoto roku vypukly na znojemském stadionu souboje s týmy této ligy.

Vedení HC Orli Znojmo blahopřeje k tomuto kroku a vyjadřuje radost z toho, že se na znojemský zimní stadion vrátí hokej nejvyšší kvality. Tento projekt má obrovskou podporu znojemské radnice, především zastupitelů z řad znojemské SPD: paní Svedíkové a paní Šalamounové, které mají být součástí organizačně řídících struktur nového hokejového subjektu.

Na základě informací pana Hynka Blahy má tento subjekt již zakoupenou novou multimediální kostku a chystá rozsáhlou rekonstrukci zimního stadionu ve Znojmě, čímž se zvýší kultura prostředí. Obrovskou výhodou je, že toto vše realizuje a bude realizovat z vlastních prostředků. Nezatíží tak rozpočet města Znojma a peníze daňových poplatníků.

I přes platnou smlouvu na pronájem prostor na zimním stadionu, kterou současný oddíl má (posilovny, VIP, kanceláře, šatny) a kde je šestiměsíční výpovědní lhůta, začnou Orli Znojmo s vyklízením všech těchto prostor tak, aby mohl nový subjekt nejpozději 1. 7. 2024 tyto prostory převzít a začít si je vybavovat svým zařízením, tak aby nic nebránilo hladkému průběhu přípravy na start ICEHL.

Vedení klubu HC Orli Znojmo děkuje za patnáctiletou podporu všem fanouškům, sponzorům, městu Znojmu, prostě všem, kteří se podíleli na této etapě fungování znojemského hokeje. Společně s vámi se těší na novou etapu, která od září 2024 vypukne, a přeje novému subjektu do budoucna vše dobré...

... a kdyby se snad náhodou projekt přístupu do ICEHL z nějakých nepředvídatelných okolností opozdil, rozhodli se HC Orli Znojmo i s rizikem ztráty licence II. ligy a sankcí ze strany ČSLH tuto soutěž přihlásit. V okamžiku podpisu smlouvy ICEHL s novým subjektem pana Hynka Blahy jsme okamžitě připraveni tuto přihlášku zrušit.

Ing. Pavel Ohera
prezident klubu HC Orli Znojmo

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

NEWSLETTER