Pět nejlepších a pět nejhorších zápasů Znojma v sezóně

Statistická smršť
ÚT 25. 5. 2010
<em>Znojmo</em> - První sezóna Orlů v 1. hokejové lize patří již delší dobu do kolonky historie, kde se zapsala poměrně slušným výsledkem. Znojmo coby nováček obsadilo po jejím skončení v tabulce konečné sedmé místo, když ve čtvrtfinále play off narazilo na pozdějšího účastníka baráže o extraligu Chomutov, který jej vyřadil ze hry poměrem 4:0 na zápasy. Nyní se hráči připavují pod vedením nového kouče Karla Soudka na další zápasové boje. V tomto článku vybíráme pět nejpovedenějších a pět těch nejméně povedených utkání znojemských hráčů v minulé sezóně.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku

5 nejlepších zápasů sezóny

1. kolo, Znojmo – Šumperk 5:1
Hned ve svém úvodním zápase sezóny druhé nejvyšší hokejové soutěze se Orli představili svým fanouškům ve skvělé formě a svému soupeři nasázeli pověstného „bůra“. Za domácí se postupně trefil Svoboda, Sedlák, Hradecký, Říha a obránce Hořava. Za hosty stihl v závěru zápasu už jen kosmeticky upravit Hulva.

5. kolo, Znojmo – Beroun 5:0
Orli Znojmo sice v prvním kole jasně porazili Šumperk 5:1, poté však přišel útlum v podobě tří porážek v řadě. Mizérii utnulo až další velké vítězství, právě proti mužstvu Berouna. Domácí hokejisté, za které pálil do černého Havlík, Hradecký, Barták, Haman a Protivný, svému sokovi nic nedarovali, využili tři přesilovky a zaslouženě si připsali do tabulky tři body.

foto
⇒  Aleš Staněk se raduje z vysokého vítězství nad Třebíčí

14. kolo, Znojmo – Třebíč 4:0
Na vyhlášené derby se sjelo mnoho fanoušků a to nejen ze znojemského okresu, ale i z Třebíče. Fanouškům ze sousedního okresu však hráči Horácké Slavie moc radosti neudělali. Byli to totiž jen hráči s orlem na dresu, kteří stříleli branky. Po gólech Meidla, Kolafy, Hamana a Pláška uštědřili mančaftu z Vysočiny debakl 4:0. A ač si to diváci v Hostan aréně moc přáli, pátou brankou se Znojmu tentokrát vstřelit nepodařilo.

32. kolo, Jihlava – Znojmo 1:5
Asi nejlepší výkon Orlů z celé minulé sezóny. Jihomoravané si výhru vystříleli hned na začátku zápasu. Během čtyř minut si připsali branku Štrach, Barus a Beroun. To už jihlavský brankář Benda nevydržel a nechal se vystřídat Řehořem. Ale ani on čisté konto do konce úvodní části neudržel, neboť jej necelou minutu před jejím koncem překonal opět Barus. Když po šesti minutách druhé části zvýšil Štrach už na 5:0, vypadalo to s Jihlavou hodně špatně. Znojmo se však poté stáhlo do ústraní a v klidu bránilo vypracovaný výsledek. V závěrečné třetině už jen domácí stihli vsítit čestný úspěch.

41. kolo, Olomouc – Znojmo 1:6
Nebylo jediného týmu v první lize, kterého by Orli vždy porazili kromě jediného – Olomouce. Pro hanácký celek se Znojmo stalo noční můrou. Se svěřenci trenéra Neliby sehrál čtyři zápasy a vždy odcházel z ledu jako poražený. Nejpovedenější duel proti Olomouci sehrálo Znojmo v rámci 41. kola na jejím ledě. Domácí se sice dostali do vedení, poté však už úřadovali jen hosté, ktřetí vstřelili dohromady šest branek a odvezli si z Hané všechny body po hladké výhře 6:1.

5 nejhorších zápasů

28. kolo, Znojmo – Kadaň 3:4
Orli měli za sebou před zápasem s Kadaní nemilou sérii tří porážek v řadě. Na vítěznou vlnu se chtěli vrátit zápasem s mančaftem, který se nacházel až na spodní příčce tabulky. Opak byl však pravdou. Znojmo sice poslal do vedení útočník Barus, ovšem hosté ihned vyrovnali a v závěru první části během dvou minut odskočili na rozdíl tří branek. Domácí nesložili zbraně, dokázali snížit náskok soupeře na jediný gól, vyrovnat se jim už nepodařilo.

29. kolo, Třebíč – Znojmo 6:1
K dalšímu utkání vyjížděli Orli do Třebíče, s nimi i početná skupina fanoušků. Na horáckém zimním stadionu se těsnalo téměř čtyři tisícovky hokejových nadšenců, kteří viděli dohromady sedm branek, bohužel pro znojemské hráče, téměř všechny padly do jejich sítě. Třebíč nedala Orlům nejmenší šanci a oplatila jim porážku z prvního vzájemného duelu. Jediný čestný úspěch zaznamenal obránce Protivný.

foto
⇒  V posledním kole základní části se proti Chrudimi neprosadil ani Jiří Beroun

40. kolo, Znojmo – Jihlava 1:6
Další střetnutí znojemských hokejistů, které se do paměti klubu zapíše velkým černým písmem. Před slušně početnou návštěvou Orli vůbec neoslnili, zato jihlavský kotel mohl být nadmíru spokojen. Hostující útočníci sázeli za Horčičkovy záda jednu branku za druhou. Po první třetině bylo prakticky rozhodnuto. Čtyři minuty před koncem se dokázal prosadit Hradecký a tak si i domácí kotel mohl zakřičet gól.

46. kolo, Znojmo – Chrudim 0:2
Velice důležité utkání, jenž rozhodovalo o dalším osudu Orlů ve vyřazovací části 1. ligy, nedopadlo pro svěřence kouče Neliby vůbec dobře. Mnoha fanoušky bylo poté řazeno mezi nejhorší z celé sezóny. Ač se Chrudim nacházela ve spodních patrech tabulky a nakonec ještě musela zachraňovat svoje setrvání v lize, Znojmu udělila lekci a ukázala, že podcenit se nemá žádný soupeř. Domácí hráči navíc poprvé v sezóně nevsítili branku před vlastním publikem.

1. zápas čtvrtfinále play off, Chomutov – Znojmo 10:1
První vzájemný duel obou týmů v play off dopadl pro Jihomoravany katastrofálně. O vítězi rozhodla už úvodní část, kterou Západočeši vyhráli poměrem 4:1. Ve druhé dvacetiminutovce přidali další čtyři branky a fanoušky toužebně vyvolávanou desítku dovršili v závěrečné periodě. O jedinou branku Orlů se postaral v 18. minutě útočník Plášek. Chomutov následně vyprovodil Orly z vyřazovací části celkovým poměrem 4:0 na zápasy.

NEWSLETTER