Stroj na body a návrat, přichází Patrik Urban a Robert Havlát

Aktuální zprávy
ČT 27. 6. 2024
A-tým Znojma na sezónu 2024/25 zná další jména. Dres s Orlem na hrudi bude oblékat produktivní útočník z Vrchlabí Patrik Urban. K týmu se dále připojuje známá tvář Robert Havlát. V minulých dnech byla oznámena další jména hráčů jako jsou odchovanec Ondřej Cakl, univerzál Jan Sedláček a obránce Jakub Jenáček.

Další útočnou posilou Znojma je třicetiletý Patrik Urban, který ukončil své dlouholeté angažmá ve Vrchlabí a přesouvá se na jih Moravy. Patrik svoji hokejovou kariéru začal v Liberci, kde působil i v mládežnických kategoriích. Poté se přesunul do druholigového týmu ve Vrchlabí. Sezóna 2014/15 byla pro něj první kompletní v seniorském hokeji a byla velmi úspěšná. Za tým Vrchlabí odehrál šestadvacet utkání, vstřelil sedm gólů a přidal třináct asistencí, další dva body si připsal i ve třech zápasech play-off.

V sezónách 2020/21 a 2021/22 si s Vrchlabím vyzkoušel i působení v první lize, kde se mu také dařilo. Naskočil do devětasedmdesáti zápasů, ve kterých nastřílel třiadvacet gólů a přidal šestačtyřicet asistencí. V jedné sezóně si vyzkoušel i roli kapitána týmu. Jeho nejúspěšnější sezóna byla 2023/24. Odehrál dvaačtyřicet utkání a nasbíral pětapadesát bodů za dvacet gólů a pětatřicet asistencí. Dařilo se mu i nadále v play-off, kde s Vrchlabím odehrál tři zápasy a v každém z nich si připsal asistenci.

Jako staronová posila se vrací zkušený útočník Robert Havlát. Odchovanec Komety Brno, který v Brně působil po většinu své kariéry. Vyzkoušel si angažmá i v první lize s týmem SK Horácká Slavia Třebíč a v loňské sezóně ve Znojmě. Odehrál jedenáct zápasů a poté se přesunul do brněnské Techniky a následně do Havlíčkova Brodu. Zde odehrál šestadvacet zápasů, ve kterých vstřelil devět gólů a na dalších deset asistoval. V barvách Orlů působil také v sezóně 2022/23 ve druhé lize. Odehrál však pouze sedmnáct zápasů a nasbíral dvaadvacet bodů. Do dalších utkání nezasáhl kvůli zranění.

Ve Znojmě bude i nadále působit pětadvacetiletý obránce Jakub Jenáček a univerzální hráč Jan Sedláček, který hraje nejen na postu útočníka, ale když je potřeba dokáže zastoupit i v obraně. Dalším mladým hráčem na soupisce Znojma je útočník Ondřej Cakl. Odchovanec Znojma se vrací z vsetínské juniorky, kde odehrál dvaatřicet zápasů a připsal si devětadvacet bodů. Dalších šest bodů získal v osmi utkáních play-off



Statistiky Patrika Urbana


Statistiky Roberta Havláta


Statistiky Jakuba Jenáčka


Statistiky Jana Sedláčka


Statistiky Ondřeje Cakla

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

NEWSLETTER