Produktivní snajpr do útoku, přichází Jiří Karafiát

Aktuální zprávy
ST 19. 6. 2024
Znojmo rozšiřuje kádr a přivádí novou posilu do útoku. K týmu se připojí pětadvacetiletý Jiří Karafiát, který má zkušenosti nejen s extraligou či CHANCE ligou, ale i s druhou nejvyšší finskou soutěží Mestis. Nyní bude působit druhou sezónu po sobě ve druhé české lize, tentokrát ve znojemských barvách.

Jiří Karafiát je odchovancem Zlína, kde strávil většinu své dosavadní kariéry. V sezóně 2016/17 si poprvé vyzkoušel extraligu, kde v týmu Zlína odehrál čtyři zápasy. V A-týmu Zlína měl angažmá i v dalších sezónách, avšak více utkání odehrál jako hostující hráč za tým Vsetína. Vsetín tehdy působil v první lize, kde Jiří Karafiát odehrál 122 zápasů a nasbíral jednačtyřicet bodů za dvaadvacet gólů a devatenáct asistencí. V sezóně 2021/22 ukončil hostování a vrátil se zpět do Zlína, se kterým působil v nejvyšší české soutěži. V této sezóně odehrál jednapadesát utkání, ve kterých vstřelil šest gólů a na dalších pět asistoval.

Během sezóny 2021/22 si vyzkoušel i zahraniční angažmá ve Finsku, kde působil ve druhé nejvyšší soutěži zvané Mestis v týmu JoKP. Ve Finsku naskočil do dvanácti utkání, kde vstřelil pět gólů a přidal dvě asistence. V další sezóně působil v prvoligové Porubě, kde nasbíral šest bodů. V minulé sezóně působil ve druhé české lize. Nejprve v Hodoníně, kde odehrál dvaadvacet zápasů a získal dvacet bodů. Na vyřazovací boje a vrchol ročníku si ho vytáhl tým Havířova, tam si do svých statistik připsal dvaatřicet bodů za třiadvacet utkání a došel do finále soutěže, kde byl nad jejich síly Chomutov. Ve druhé české lize se mu tedy velmi dařilo, odehrál zde pětačtyřicet zápasů a měl celkem dvaapadesát bodů. Držel si tak průměrně více než bod na zápas. I ve Znojmě se od něj nyní očekává produktivní práce.

Statistiky Jiřího Karafiáta

NEWSLETTER