Filip Ahl: Byla to moje nejlepší sezóna, fanoušci ve Znojmě jsou fantastičtí

Rozhovory
ÚT 12. 4. 2022
Švédský útočník přišel do Znojma před začátkem letošní sezóny. V té následně během čtyřiceti zápasů nasbíral jednačtyřicet bodů. Po konci série se Salzburgem byl zklamaný, přesto nezapomněl ocenit krásy Znojma, funkci celého týmu i atmosféru, kterou dokázali během zápasů vytvořit znojemští fanoušci.

Jak byste zpětně zhodnotil sérii proti Salzburgu?
Každý zápas jsme bojovali naplno. Výsledky byly těsné, o to víc zamrzí, že se nám nepodařilo Salzburg ani jednou porazit. Asi nám chybělo i trochu štěstí. Zasloužili jsme si, aby výsledek série vypadal jinak.

Salzburgu byl letos suverénní. Vyhrál základní část a v play-off neztratil jediný zápas. Jak těžké bylo nastoupit proti tak silnému soupeři?
Salzburg má velmi dobrý tým s hráči, kteří ví, jak hrát play-off. Nebylo to proti nim snadné, ale vymlouvat se nemůžeme. Od prvního zápasu jsme si tvořili šance, byli jsme blízko, ale nedotáhli jsme utkání do vítězného konce. Salzburg nebyl neporazitelný. O to víc mě výsledek série mrzí.

Podstatnou část sezóny jste byl v lajně s Iljou Zubovem a Torem Immo. Jak se Vám s nimi hrálo?
Fungovalo nám to dobře. Všichni máme rádi rychlý, ofenzivní hokej, snažili jsme se tlačit do brány. S Torem už jsme spolu hráli dřív, panuje mezi námi dobrá chemie. Bylo to fajn.

Jak byste celkově zhodnotil uplynulou sezónu?
Klub i město se mi moc líbilo. Jsou tu fantastičtí fanoušci a co se týče statistik, byla to pro mě nejlepší sezóna v profesionální kariéře. Měl jsem prostor hrát svou hru, bavilo mě to.

NEWSLETTER