Tipsport Extraliga - ne 28. 12. 2003
34. kolo
Zlín
3:2
3:1, 0:1, 0:0
Znojmo
1/3
2/3

O vítězství Zlína rozhodla první třetina

Z l í n - Po brankostroji v úvodu zápasu se hra trochu uklidnila, přesto Zlínští vstupovali do druhého dějství s dvoubrankovým náskokem. Orlům se podařilo snížit, ovšem stav z druhé třetiny vydržel i přes velkou snahu hostí o vyrovnání. O obě branky Znojemských se postaral <b>David Ludvík</b>, který měl i na hattrick, ale výborně chytající Altrichter svůj tým podržel.
Hned v úvodu třetiny viděli diváci na stadiónu Luďka Čajky gólovou smršť, když už v desáté vteřině prostřelil Dubu tvrdou ranou Hamrlík. Hosté odpověděli hned vzápětí Ludvíkem po vyhraném vhazování Hamana. O chvíli později šli za vzájemný souboj pykat Jenáček a Toman a ve 3. minutě přidali Medvědi druhou branku, od modré střílel Tesařik, jeho rána se zodrazila od tyče a Macholda puk dorazil za Dubu.

Následně nepřekonali Altrichtera v brance domácích Pucher s Uramem, na druhé straně zahrozil Martin Čech. Na čtyři minuty oslabil Medvědy ze Vsetína zapůjčený Demel, Znojemští však tuto dlouhou přesilovku přes několik šancí nevyužili. Při trestu za příliš mnoho znojemských hráčů na ledě měl šanci Veselý, stoprocentní příležitost promarnil Mokrejš. Hra se pak přelévala ze strany na stranu a přitvrdilo se. V 17. minutě napravil Mokrejš své předchozí zaváhání, když tečoval těsně před Dubou Tesaříkovu střelu. Orli se snažili dostat zpět do zápasu, další tutovku však promarnili zlínští Leška s Veselým, který netrefil prázdnou branku po Dubově zaváhání.

Na začátku druhé třetiny měly oba týmy několik šancí, zejména ta Balaštíkova zůstala trestuhodně nevyužita. Hosté se snažili o úpravu skóre, což se jim podařilo ve 28. minutě, kdy po přihrávce Pláška zadovkou překonal Altrichtera podruhé v zápase blafákem Ludvík. Ještě předtím nepropálil Dubu Barinka, při následném vyloučení Blaťáka zase dvakrát vychytal Havíře Altrichter. Blízko vyrovnání byli Orli ve 32. minutě. Zlínský gólman už byl překonán, ale Hamrlík stihl puk z brankové čáry včas odklidit. Do konce třetiny měli oba soupeři ještě několik příležitostí, žádná z nich už však změnu nepřinesla, spíše se bojovalo o každý metr ledu.

Medvědi vstoupili do posledního dějství laxněji, přesto se před Dubou snažili prosadit Martin Čech a Barinka, na druhé straně na Altrichtera nevyzrál ani potřetí Havíř. Při vyloučení Rataje za krosček se hosté ubránili a Pucherova lajna vyrazila do útoku. Z obléhání domácí svatyně však Orli nic nevytěžili, naopak Tesařík prověřil z pravého křídla Dubovu pozornost.

S přibývajícími minutami sílil tlak Orlů a domácí se bránili jen silou vůle. V 51. minutě měl vyrovnání a zároveň hattrick na holi Ludvík, Altrichter mu ale jeho pokus zmařil. Ke konci zápasu už bylo vidět, že oběma mužstvům docházejí síly, přesto ještě Ratajova formace zatápěla před skvěle chytajícím Altrichterem. V samém závěru si oba trenéři vzali oddechový čas, orlí power play však přes aktivní hru Orlů k vyrovnání nevedla.

Ohlasy trenérů

Jaroslav Stuchlík (Zlín): "Vyšel nám vstup do utkání, ale potom jsme začali zbytečně pouštět soupeře do šancí. Jsme rádi, že se nám po vánoční přestávce podařilo bodovat naplno. Velký podíl na našem cenném vítězství má gólman Altrichter. S výkonem Demela jsme také velice spokojeni. Přesně takového hráče potřebujeme. Umí odstavit protihráče, neuhne v osobních soubojích."

Milan Kastner (Znojmo): "Byl to vyrovnaný zápas, ale nesoustřednost v první dvacetiminutovce, po níž jsme inkasovali zbytečné branky, nás stála body. Ve zbývajících dvou třetinách hráči odevzdali maximum, vytvořili si šance, jenže už utkání nedokázali zvrátit."

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

STATISTIKY HRÁČŮ

ČÍSLO JMÉNO G a STŘ b +/- tm
81 David Ludvík 2 0 0 2 0 0
19 Václav Benák 0 0 0 0 0 0
9 Roman Erat 0 0 0 0 0 0
17 Radek Haman 0 1 0 1 1 0
37 David Havíř 0 0 0 0 -1 0
12 Aleš Křetínský 0 0 0 0 -1 0
53 Pavel Mojžíš 0 0 0 0 -1 0
89 Ján Pardavý 0 0 0 0 -1 0
40 Karel Plášek 0 1 0 1 0 0
15 Milan Procházka 0 0 0 0 0 0
33 Peter Pucher 0 0 0 0 -1 2
55 Igor Rataj 0 0 0 0 0 2
24 Jan Snopek 0 0 0 0 0 0
25 Karel Soudek 0 0 0 0 0 0
27 Milan Toman 0 1 0 1 1 2
79 Marek Uram 0 0 0 0 -1 0

STATISTIKY BRANKÁŘŮ

ČÍSLO JMÉNO MIN STŘ INK ZÁS ÚSP a tm
72 Tomáš Duba 59 35 3 32 91.4 0 0
CELKOVÉ STATISTIKY

Fotogalerie

Žádné fotky.

NEWSLETTER