Český Telecom Extraliga - ne 15. 9. 2002
2. kolo
Plzeň
3:2
0:1, 0:1, 3:0
Znojmo
1/3
2/3

Porucha autobusu nepřinesla štěstí

P l z e ň - Keramika Plzeň dokázala zvrátit dvougólovou ztrátu a porazila Znojemské Orly 3:2. Na obrat Plzni stačilo pouhých pět minut na začátku závěrečné části, Znojmo nedokázalo udrzet slibný náskok po dvou třetinách, dvakrát se trefil <b>Miroslav Barus</b>.
P l z e ň - Keramika Plzeň opět dokázala zvrátit dvougólovou ztrátu, porazila Znojemské Orly a v tabulce je nyní jedním z trojice šestibodových týmů. Na obrat Plzni stačilo pouhých pět minut na začátku závěrečné části. Tentokrát jindy produktivní první řadu nahradila druhá formace, v níž řádil hlavně reprezentant Radek Duda.

Těsně před začátkem zápasu vystrašila po pátečním kole natěšené plzeňské publikum zpráva, že z důvodu několika poruch na znojemském autobuse dorazí Moravané na stadion teprve v 17.00 a zápas se tudíž opozdí. Nakonec zpoždění bylo jen pětiminutové a 7300 platících diváků se dočkalo prvního letošního extraligového duelu. První útok Josefa Straky vletěl na soupeře a hned jej zazdil v jeho obranném pásmu. Z nadějného úvodního tlaku však Keramici vytěžili pouze šanci Švíka a ukázkovým bodyčekem se blýsknul Dobroň. Na konci čtvrté minuty však I. Vlček neuhlídal na modré Urama a ten se sám řítil na Bartu. Plzeňský gólman jej skvěle vybruslil a stačil i betonem vykopnout střelu z druhé vlny si najíždějícího Baruse, i chytit opakovanou střelu Urama, a to všechno vleže! Ovšem neuplynula ani minuta a rodící se brejk Znojma se rozhodl obránce Dobroň zastavit už v počátku hákováním. V následující přesilovce se už Barus z pravého mezikruží nemýlil. V polovině desáté minuty se do nadějného brejku dostával Švík, ale Snopek ho zákrokem na hranici pravidel zastavil. To se Plzeňanům nelíbilo a hra se přiostřila. Ve dvanácté minutě po vyloučení Křetinského za držení hole se publikum těšilo na nápor domácích, ten se však nekonal, neboť hned po vhazování v obranném pásmu hostí ujel Uram a Chvojkovy nezbylo než ho zahákovat. Na konci třinácté minuty fauloval Dudu Toman, ale plzeňská přesilovka byla zcela bezzubá. V 18. minutě sehrál krásnou akci na jeden dotek druhý útok, když puk putoval po ose Král – Duda – Matějovský. Posledně jmenovaný, ač tísněn, přeloboval obloučkem již ležícího Svobodu, ale puk spadl těsně vedle branky.

Na začátku druhé třetiny při dohrávané přesilovce po tvrdé střele Dobroně už letěli ruce plzeňských fandů vzhůru, ale puk rozvlnil síť znojemské branky jen z boku. V čase 1:48 byl za krosček vyloučen Vlček. V oslabení se na útočný výlet vydal Řezníček, projel celím hřištěm, ale finální přihrávka na Dudu neprošla. V 2:36 se síly na ledě vyrovnaly, za faul kolenem šel ven Plášek. Na konci šesté minuty se Bárta zapotil při znojemském závaru před plzeňskou brankou, který skončil vyloučením Vlčka za hrubost. V polovině deváté minuty zadrželi nepříliš čistým způsobem dva obránci Znojma rozjetého Straku, když v dalším brejku fauloval Dudu Toman už se vylučovalo. V následující přesilovce si několik šancí vytvořila Voskárova řada, po střele Straky mezi betony se puk prošel po brankové čáře, ale znojemská tvrz nadále odolávala. V čase 11.30 naopak uhodilo na druhé straně, když Barus lehkou střelou přes obránce poslal puk nad lapačku Libora Barty. 2:0. Ten se musel vytáhnout ve čtrnácté minutě, když Uramův útok hezkou akcí rozebral plzeňskou obranu. Na konci patnácté minuty hákoval Andrašovský Puchera v jasné šanci před Bártou. Rozhodčí se k trestnému střílení nepřiklonil, a tak mělo Znojmo jen další přesilovku. Domácí dostali výhodu přesilové hry v čase 17.08 kdy byl za faul vysokou holí do obličeje Voskára vyloučen Ludvík. Při dobývání znojemského obranného pásma se Řezníček pokusil zpracovat vysoko letící kotouč rukou, ale sklepl jej přímo do jízdy Pucherovy a celá hala mohla opět žasnout nad uměním plzeňského gólmana, který svými zákroky stále držel plzeňské akcie nad vodou. Na konci třetiny šli ještě na trestnou lavici Řezníček a Snopek.

Poslední třetina začala tedy hrou 4 na 4 a diváci se konečně dočkali toho, na co neustále čekali - kontaktního gólu. Postaral se o něj obránce Výborný, když jeho bombu z mezikruží Svoboda neudržel v lapačce a puk doputoval za brankovou čáru. A plzeňský bleskový nástup do závěrečné třetiny pokračoval. R. Duda, který se díky zredukování plzeňských útočných řad na tři ocitl v útoku se Štefankou a Matějovským, objel v čase 2:08 znojemskou branku, puk poslal bekhendem Svobodovi do betonů aj. Voskár si s ním už věděl rady! 2:2. Po této akci si vzal trenér hostí time-out. Mnoho to ale platné nebylo, protože na konci sedmé minuty si opět Duda vypůjčil puk, projel hřištěm a dal ho až před znojemskou brankou číhajícímu Štefankovi, který nadvakrát svobodu překonal. V čase 8:20 byl vyloučen Štefanka za hákování a v následující přesilovce se málem do brejku dostal Voskár, dohrávající zápas ve formaci se Švíkem a Adamským. Ve zbytku přesilovky pak Znojemští Keramikům zle zatápěli, ale Řezníček si svojí zarputilostí vykoledoval faul a síly se vyrovnaly. Ve čtrnácté minutě byl ještě vyloučen Matějovský, ale jinak si Keramici disciplinovanou hrou drželi výsledek, který mohl v sedmácté minutě ještě upravit J. straka když sklepl Andrašovského přihrávku těsně vedle znojemské branky. V poslední minutě zápasu se pokusili Znojemští ještě o hru bez brankáře, ale na výsledku se již nic nezměnilo.

Ohlasy trenérů

Milan Razým: "Soupeř předvedl kvalitní výkon, hlavně v prvních dvou třetinách. My jsme šťastně dali první gól a poté se začal prosazovat náš nejlepší hráč Duda, a to rozhodlo o našem vítězství."

Milan Kastner: "Začali jsme velice dobře, měli jsme spoustu šancí, které jsme však zahodili. Bohužel ve třetí třetině jsme obdrželi rychlé branky a už jsme se nedokázali dostat do zápasu. Jsme velice zklamáni."

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

STATISTIKY HRÁČŮ

ČÍSLO JMÉNO G a STŘ b +/- tm
36 Miroslav Barus 2 0 0 2 0 0
9 Roman Erat 0 0 0 0 -1 0
17 Radek Haman 0 0 0 0 -2 0
37 David Havíř 0 1 0 1 0 0
12 Aleš Křetínský 0 0 0 0 -1 2
46 Petr Kumstát 0 0 0 0 0 0
7 Pavel Kumstát 0 1 0 1 1 0
81 David Ludvík 0 0 0 0 0 2
40 Karel Plášek 0 1 0 1 0 2
14 Ján Plch 0 0 0 0 0 0
15 Milan Procházka 0 0 0 0 0 2
33 Peter Pucher 0 0 0 0 0 0
22 Jaroslav Sklenář 0 0 0 0 -1 0
24 Jan Snopek 0 1 0 1 -2 2
25 Karel Soudek 0 0 0 0 -1 0
27 Milan Toman 0 0 0 0 0 4
79 Marek Uram 0 0 0 0 -2 0
29 Marek Vorel 0 0 0 0 0 0

STATISTIKY BRANKÁŘŮ

ČÍSLO JMÉNO MIN STŘ INK ZÁS ÚSP a tm
1 Oldřich Svoboda 60 37 3 34 91.9 0 0
CELKOVÉ STATISTIKY

Fotogalerie

Žádné fotky.

NEWSLETTER