O<sub>2</sub> Extraliga - ne 27. 1. 2008
46. kolo
Znojmo
5:2
1:1, 1:0, 3:1
Ústí n. L
1/3
2/3

Povinné tři body zůstaly doma

<em>Znojmo</em> - Znojemští orli získali důležité tři body v boji o play off. Dostali se sice po sedmi minutách zásluhou Svobody do vedení, ovšem hosté stihli do konce třetiny srovnat. Ve druhé části to dlouho vypadalo, že branku diváci neuvidí, ovšem necelou minutu před koncem vrátil Znojmu vedení Selingr. Na začátku posledního dějství zvýšili skóre dvěma slepenými góly Kucharczyk a Procházka a když pak o deset minut později zvýšil svým druhým gólem v zápase Selingr, bylo rozhodnuto. Slovan pak stihl už jen snížit.

Úvod zápasu nepřinesl příliš mnoho šancí. Jako první se osmělili až v 6. minutě domácí. Kotaškovu ránu Přikryl vyrazil levým betonem. Hosté sice měli možnost přesilové hry, ovšem Trvaje vůbec neohrozili. Kuriózní situace se stala při první brance Orlů. Tesařík nahodil puk, ten tečován se odrazil od zadního mantinelu, Přikryl jej chtěl podržet, ovšem prošel mu mezi betony před bránu, kde číhal útočník Svoboda a bez problémů skóroval. Hosté měli poté opět možnost početní převahy, ale naložili s ní podobně jako s tou první.

Domácí dál tvrdě útočili, Demel se ocitl dvakrát v šanci, ale na první pokus kotouč netrefil a podruhé střílel vedle. Slovan se dobrou šanci vypracoval až ve 13. minutě. V dobré pozici stojící Nedorost dostal dobrou přihrávku od Špirka, ale střílel jen do domácího brankáře. Znojemští orli se snažili navýšit skóre. Svoboda a po něm ani dvakrát Procházka nedokázali Přikryla překonat. Ústí se vyrovnání přeci jen dočkalo. V přečíslení se ocitl dva hráči Ústí a střílející Evan vyrovnal.

Druhá třetina začala vyloučením hostů, ale Orli si v početní převaze vedli podobně jako soupeř. Za Ústí to zkoušel Čaloun, ale Trvaj jeho pokus zlikvidoval. Štěstí měl poté proti tvrdé ráně Hořavy, když ramenem vyrazil puk nad. Obě mužstva se snažila pálit z každé pozice. Za domácí Procházka, Tesařík a Demel a za hosty Evan s Nedorostem. Brankáři se ale činili. V obrovské šanci se ve 38. minutě ocitl Kucharczyk, byl sám před brankářem, ale nestihl dostatečně zvednou puk po horní tyč. Přesto dokázali Orli do konce utkání vrátit vedení na svou stranu. K odraženému puku před brankou se jako první dostal Selingr a poslal na hosty před odchodem do kabin studenou sprchu.

Do poslední části vstupoval Slovan s cílem co nejdříve vyrovnat, ovšem jeho snahu brzy zbrzdily dva rychlé inkasované góly. Nejdříve Přikryl neudržel Tesaříkovu střelu a pro Kucharczyka nebyl problém zvýšit stav. To už brankářská jednička Severočechů nevydržela a nechala se vystřídat náhradníkem Hiadlovským. Nový muž v bráně hostů se ani nestačil rozkoukat a inkasoval. Svoboda zavezl kotouč před svatyni hostů, kde o něj přišel, avšak stihl jej dojet Procházka a střelou k tyčce zajistil svému týmu bezpečný náskok.

Ústí se nechtělo jen tak vzdát. V dobré šanci se objevil Novák, ale Trvaj byl úspěšnější. Zápas se dále vyvíjel v režimu domácího bránění. Orli byli v utkání v tomto směru téměř bezchybní. V oslabení dokonce dokázali skórovat. Selingr využil zaváhání hostů, dostal se do samostatného nájezdu a bekhendovým blafákem rozhodl. Lvi sice ještě snížili, když v přesilovce tečoval Zemanovu ránu Klobouček, ovšem to už na výsledku nic nezměnilo.

Ohlasy trenérů

Pavel Hynek (Znojmo): Jsme samozřejmě rádi za tři body. Ústí se tady dvě třetiny prezentovalo výborným pohybem a těžko jsme se prosazovali. Dali jsme důležitý gól na 2:1 a měli jsme výborným vstup do třetí třetiny, a to bylo pro vývoj zápasu rozhodující. Myslím si, že jsme dnes Ústí předčili hlavně v předbrankovém prostoru, protože ty první čtyři góly byly z bezprostřední blízkosti po dorážkách, nebo, dá se říct, i z brankoviště.

Miroslav Mach (Ústí n. Labem): My jsme tady dneska začali výbornou první třetinou. Bohužel jsme v 39. minutě dostali na 2:1 a dopadlo to, jak to dopadlo. Brankář Přikryl střídal po třetím gólu, protože mu to tam vypadlo z lapačky a byl to jeho gól.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

STATISTIKY HRÁČŮ

ČÍSLO JMÉNO G a STŘ b +/- tm
11 Pavel Selingr 2 0 0 2 1 2
97 Radim Kucharczyk 1 0 0 1 0 0
21 Radek Procházka 1 1 0 2 2 0
26 Jaroslav Svoboda 1 1 0 2 3 2
18 Jiří Beroun 0 0 0 0 0 0
32 Radim Bičánek 0 0 0 0 3 0
30 Tomáš Demel 0 0 0 0 1 0
20 Jiří Dopita 0 0 0 0 1 0
17 Radek Haman 0 0 0 0 0 0
24 Marek Chvátal 0 0 0 0 0 2
45 Richard Jareš 0 1 0 1 1 2
6 Ivo Kotaška 0 0 0 0 0 0
53 Pavel Mojžíš 0 0 0 0 1 0
40 Karel Plášek 0 0 0 0 0 2
23 Martin Růžička 0 0 0 0 0 0
51 Jan Švrček 0 0 0 0 -1 27
2 Radim Tesařík 0 1 0 1 2 2

STATISTIKY BRANKÁŘŮ

ČÍSLO JMÉNO MIN STŘ INK ZÁS ÚSP a tm
35 Jiří Trvaj 60 24 2 22 91.7 0 0
CELKOVÉ STATISTIKY
NEWSLETTER