O<sub>2</sub> Extraliga - út 25. 9. 2007
5. kolo
Plzeň
4:3sn
2:2, 0:0, 1:1 - 0:0
Znojmo
1/3
2/3

Ze západu Čech jen s bodem

<em>Plzeň</em> - Celý zápas tahali Orli za kratší konec, stále dotahovali vedení Laselsbergeru. Nakonec vybojovali cenný bod za remízu, hlavně díky dvěma brankám <b>Tomáše Demela</b>. Jednu přesnou trefu a jednu gólovou přihrávku zaznamenal Richard Jareš. Pozitivní je, že Orli dokázali z pěti přesilovek využít dvě. Utkání rozhodly samostatné nájezdy, ve kterých se jako jediný trefil Peter Fabuš.

Domácí vlétli na soupeře ve velkém stylu, po první akci Vampolovy lajny gól ještě nepadl, ale nově složený elitní útok Fabuš - Divíšek - Matějovský zaskočil Kameše svým pohybem a Peter Fabuš vstřelil úvodní gól utkání. Modrobílí se ale dlouho neradovali, hned z následující přesilové hry dokázali Orli srovnat. Oslavence Málka prostřelil Richard Jareš. Nevídaná přestřelka pokračovala - i Plzeňané využili hned po čtyřech vteřinách početní převahu zásluhou šikovného centra Šindela. Kameš si tedy do šesté minuty nepřipsal ani jeden úspěšný zásah. Na druhé straně se Romanu Málkovi nedařilo o moc lépe. Povedená Demelova teč prošla až do plzeňské branky, aniž by to někdo z domácích očekával. Znovu tedy bylo vyrovnáno. Vedení domácímu celku mohl navrátit Benák, ale na odražený puk nedosáhl. Hru na několik minut rozkouskovaly hvizdy sudího Boliny, při jedné z přesilových her hostů měl třetí gól na hokejce Ludvík, ale jeho střela šla těsně kolem Kamešovy pravé tyčky. Po dvaceti minutách se mužstva rozešla za stavu 2:2.

Plzni opět vyšly první minuty druhého dějství lépe, nebezpečně pálili Vampola a po něm Šindel nastřelil tyčku. Ve dvacáté páté minutě ztuhnul domácím úsměv na rtech, když se na ledě v nehokejové pozici ocitla jedna z největších útočných akvizic Vlasák, po krátkém ošetření na střídačce však pokračoval v zápase. Hosté si často pomáhali ve stíhání plzeňských útoků nedovoleně, což sudí Bolina odměňoval dvouminutovými tresty. Domácím ale již tradičně početní převahy nevycházely, Michal Dvořák v závěru jedné z nich střílel jen do dobře postaveného Kameše. Při znojemské přesilové hře se paradoxně modrobílým dařilo lépe, dvakrát zahrozil Důras. Na druhé straně pálil do Málka Tesařík. Tvrdý střet Divíška a Jareše u časoměřičů znamenal nejen pro hráče, ale i diváky vynucené přerušení hry, čekalo se totiž, až se opraví plexisklo. Po klasické osmnáctiminutové přestávce se vrátila obě mužstva, aby odehrála zbytek druhého dějství a celou třetí dvacetiminutovky. Hned po návratu z kabin se k velkému sólu nadechl Ludvík, ale nemířil přesně.

Na první zajímavou akci se čekalo až do čtvrté minuty závěrečné třetiny, Vampola obkroužil branku a zkusil překvapit Kameše, ale bezúspěšně. Z následného protiútoku šla hlava kolem domácímu Málkovi, který vleže a za pomoci obránců situaci se štěstím vyřešil. V dobré střelecké pozici se ocitl také Ludvík, ale mířil vysoko nad. To Dopita byl přesnější, ale Málek zázračně zachránil. Znojemští začínali mít lehce navrch, jejich přihrávky byly přesnější a střely nebezpečnější. "Kluci, bojovat" rozléhalo se ČEZ Arénou a hráči své příznivce vyslyšeli! 47:25 - krásná přihrávka z hole Petra Vampoly našla dobře postaveného Michala Důrase, který nabídku proměnil v rozdílový gól. Tentokrát vedení vydrželo Plzeňským celých 179 vteřin, vítr z plachet jim opět sebral Demel. Ve vyložené šanci se pět minut před sirénou objevil opět Důras, tentokrát trefil jen plexisklo. Alespoň remízu zachraňoval dvakrát těsně před Dopitou v poslední minutě Málek.

A tak se v Plzni opět prodlužovalo. Dvacet vteřin po buly se do úniku dostal Vampola, ale stíhán jedním ze Znojemských neměl dostatečný klid pro zakončení. Na druhé straně prudkou střelu vyslal Svoboda, explzeňský Aleš Padělek dorážel do zívající branky, Málek ale na poslední chvilku stačil hokejkou vyrazit. Růžička si nabruslil těsně až před domácícho gólmana, ani tento útočník neukončil zápas. Znovu tedy došlo na nájezdy.

První se puku ujal Tomáš Vlasák. Obávaný exekutor ale tentokrát tváří v tvář brankáři zklamal. Jako druhý jel znojemský Selingr, Málek ho dokázal vybruslit.
Pak přišla řada na Petera Fabuše, který po zemi překonal Kameše!
Na bývalého spoluhráče Málka jel i Aleš Padělek, ale tomu puk ujel těsně před zakončením.
Jakub Šindel poté neuspěl, Kameš dobře přečetl jeho úmysl.
Vše ve svých rukou měl tedy Růžička. Čerstvý třicátník v plzeňské brance si mezírku mezi betony pohlídal, a vychytal Plzni bonusový druhý bod.

Ohlasy trenérů

Jiří Kučera (Plzeň): Konečně jsme chtěli získat tři body, bohužel to ale znovu nevyšlo. Sice jsme šli třikrát do vedení, Znojmo ale vždy vzápětí vyrovnalo. To pro nás bylo těžké a frustrující. Kvůli zvýšení produktivity jsme dnes chtěli vyzkoušet nové složení útoků. Kracík ale odstoupil kvůli zranění kolene, což je škoda. Poté jsme museli se složením útoků znovu míchat. Jsem rád, že jsme alespoň zvládli znovu nájezdy.

Pavel Hynek (Znojmo): Přijeli jsme na utkání na poslední chvíli. Zdržela nás zácpa na brněnské dálnici. Nechci se na to ale vymlouvat, to může potkat každého. Třikrát jsme dnes dotáhli vedení Plzně. S bodem jsme tedy spokojeni. Může nás pouze mrzet, že jsme v prodloužení nevyužili dvě stoprocentní šance. Penalty už jsou poté loterie. Největším pozitivem je, že jsme ze tří vstřelených gólů dali dva v přesilovkách.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

STATISTIKY HRÁČŮ

ČÍSLO JMÉNO G a STŘ b +/- tm
30 Tomáš Demel 2 0 0 2 1 0
45 Richard Jareš 1 1 0 2 0 2
18 Jiří Beroun 0 0 0 0 0 0
90 Tomáš Čachotský 0 0 0 0 -1 0
20 Jiří Dopita 0 0 0 0 1 0
17 Radek Haman 0 0 0 0 -1 0
19 Lukáš Chmelíř 0 0 0 0 0 0
24 Marek Chvátal 0 0 0 0 -1 0
6 Ivo Kotaška 0 0 0 0 -1 2
61 Václav Meidl 0 0 0 0 0 0
53 Pavel Mojžíš 0 0 0 0 0 0
93 Aleš Padělek 0 0 0 0 -1 0
40 Karel Plášek 0 0 0 0 -1 0
21 Radek Procházka 0 0 0 0 0 2
23 Martin Růžička 0 2 0 2 1 0
11 Pavel Selingr 0 0 0 0 -1 0
26 Jaroslav Svoboda 0 0 0 0 -1 2
2 Radim Tesařík 0 0 0 0 0 2
0 Martin Vyrůbalík 0 0 0 0 0 0

STATISTIKY BRANKÁŘŮ

ČÍSLO JMÉNO MIN STŘ INK ZÁS ÚSP a tm
34 Jaroslav Kameš 65 43 4 39 90.7 0 0
CELKOVÉ STATISTIKY

Fotogalerie

Žádné fotky.

NEWSLETTER