O<sub>2</sub> Extraliga - po 12. 3. 2007
ČF5
Pardubice
0:2
0:1, 0:1, 0:0
Znojmo
1/3
2/3

Orli stále žijí, série pokračuje

P a r d u b i c e - Precizní, taktický výkon předvedlo Znojmo na ledě Pardubic. Do vedení se dostalo v 7. minutě Růžičkou, kdy využilo přesilovou hru. Další gól přidal hned v úvodu druhé třetiny Tvrdík. Svého soupeře Orli téměř k ničemu nepustili, kontrolovali hru a zaslouženě vezou z Pardubic výhru. Svým bezchybným výkonem si brankář Trvaj připsal první nulu v letošním play-off.

Znojmo otevřelo skóre využitou přesilovkou

Aktivněji do zápasu vstoupil hostující celek. Znojemští od prvního buly byli dříve na puku, častěji se dostávali do šancí. Hned v první minutě zahrozil nebezpečný průnik Aleše Padělka, poté Jiří Dopita vysunul do nebezpečného brejku Martina Růžičku.

Ve 4. minutě měl HC Moeller výhodu přesilové hry, Jan Snopek byl sražen Michalem Tvrdíkem. Jenže Moeller se nedostal do větší šance. Na druhé straně po vyloučení Jaroslava Komy bylo vše jinak. Přesilovku zužitkovalo hostující mužstvo po 16 sekundách: Martin Růžička se dostal k vyražené střele od modré, položil si pardubického brankáře a zasunul – 0:1.

Krátce na to měly Pardubice výhodu jednoho muže v poli po faulu Václava Meidla, ale samy mohly inkasovat. Dopita s Růžičkou ujeli dva na jednoho a při domácích stála spousta štěstí. Pardubický gólman musel poté pokrýt další nebezpečné střely soupeře.

Znojmo hrálo, co potřebovalo, trpělivě si hlídalo pardubický přechod do pásma. Východočeši ztuha a ztěžka nacházeli recept na konsolidovanou hru soupeře, jenž se snažil využít každý brejk. Moeller sice v první třetině přestřílel Orly, ale k vážnější akci se nedostal.

V čase 14:15 došlo k menší potyčce po průniku Tomáše Rolinka. Tresty pro něj, Aleše Píšu, Václava Meidla a Jana Švrčka se pokrátily. V závěru třetiny měli hosté výhody dvou přesilovek, ale fauly Tomáše Linharta a Jana Snopka nepotrestali.

Orli odlétli do brejku a dvoubrankového vedení

Úvod do druhého dějství se domácím nepovedl. Utekla minuta a ujela dvojice Aleš Padělek – Michal Tvrdík proti jedinému obránci Pardubic. Znojemská osmadvacítka dostala adresnou přihrávku, kterou usměrnila mezi tyče – 0:2.

Pak se více faulovalo, než hrálo, postupně byli za katr vykázáni Tomáš Linhart, Ondřej Kříž a Libor Pivko, jenž navíc vyfasoval osobní trest za pokřiky na hlavního rozhodčího desetiminutový osobní trest. Paradoxně v oslabení se málem prosadil Tomáš Rolinek, který nastřelil tyč.

Ve 27. minutě prosvištěla střela Richarda Jareše do břevna, pak si Ján Lašák musel oddechnout po nebezpečné střele švihem Martina Růžičky, která těsně minula jeho branku. O pár momentů později musel pardubický gólman zasahovat po nebezpečné střele Radima Kucharczyka.

Pardubice měly největší šanci ve 37. minutě, kdy se Peter Pucher proháčkoval až do pásma a trefil tyč. V závěru druhé dvacetiminutovky se domácí ubránili oslabení po vyloučení Zdeňka Ondřeje.

Znojmo sehrálo utkání bezvadně, Pardubice se k ničemu nedostaly

HC Moeller sice od úvodního vhazování ve třetí třetině dostal Znojemské pod tlak, ale vážnější šanci si nevytvořil. Ano, bruslil v obraně soupeře, ale do pořádné příležitosti se dostával velmi ztuha. Defenzíva Orlů pracovala bezchybně. A pokud to nešlo jinak, tak vyhodilo na zakázané uvolnění.

Ve 47. minutě vyslal Jiří Dopita do šance Martina Růžičku, ten byl sám před Lašákem, ale neuspěl. Pak byli hosté oslabeni o Richarda Jareše, ale jejich bravurní defenzíva byl lepší pardubického útoku. V další fázi to vypadalo stejně: Pardubice se sice snažily, ale Orli pohodlně bránili svůj náskok.

V posledních dvou minutách odvolali Pardubičtí z branky Jána Lašáka, hráli power play. Ale ani ta nepomohla domácím k alespoň snížení stavu. Znojmo díky výborně takticky sehrané partii odváží druhou výhru v sérii a snižuje na 3:2 z pohledu Východočechů.

Ohlasy trenérů

Miloš Říha (Pardubice): Hráli jsme v křeči. Znojmo odehrálo vynikající zápas. Nedokázali jsme se proti nim prosadit. Navíc jsme měli krvavé oči a dělali jsme fauly. V minulém zápase jsme měli laxní první třetinu, dneska jsme od stavu 0:1 bojovali, ale nenašli jsme recept na soupeře. Chyběla nám lehkost. Snad si teď hráči uvědomí, že není v sérii rozhodnuto.

Jan Votruba (Znojmo): Naši hráči podali velice dobrý výkon. Máme úzký kádr a hráli na hranici. Překvapili mě osobně, jakou mají kondici a jak se vydali. Zůstáváme pořád na zemi a pokusíme se další zápas vyhrát, abychom se podívali ještě zpět sem do Pardubic.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

STATISTIKY HRÁČŮ

ČÍSLO JMÉNO G a STŘ b +/- tm
23 Martin Růžička 1 0 0 1 0 0
28 Michal Tvrdík 1 0 0 1 1 2
18 Jiří Beroun 0 0 0 0 0 0
20 Jiří Dopita 0 0 0 0 0 0
17 Radek Haman 0 0 0 0 0 0
24 Marek Chvátal 0 0 0 0 1 0
45 Richard Jareš 0 1 0 1 0 2
4 Ondřej Kříž 0 0 0 0 0 4
97 Radim Kucharczyk 0 0 0 0 0 0
61 Václav Meidl 0 0 0 0 0 4
53 Pavel Mojžíš 0 0 0 0 0 4
80 Roman Němeček 0 0 0 0 1 0
93 Aleš Padělek 0 1 0 1 1 0
1 Vladimír Říha 0 0 0 0 0 0
11 Pavel Selingr 0 0 0 0 1 0
26 Jaroslav Svoboda 0 0 0 0 0 0
2 Jan Švrček 0 0 0 0 0 2
56 Lubomír Vaškovič 0 0 0 0 0 0

STATISTIKY BRANKÁŘŮ

ČÍSLO JMÉNO MIN STŘ INK ZÁS ÚSP a tm
35 Jiří Trvaj 60 34 0 34 100 0 0
CELKOVÉ STATISTIKY

Fotogalerie

Žádné fotky.

NEWSLETTER