Přípravné zápasy - út 20. 8. 2024
přát.
Vyškov
2:3
1:0,1:1,0:2
Znojmo
7'
1/3
36'
2/3
38'
50'
52'

Senzační obrat vynesl Orlům první vítězství v přípravě

V odvetném přípravném utkání na ledě Vyškova byli úspěšnější Orli. Domácí měli sice opět utkání dobře rozehrané, ovšem Znojmo to nevzdalo. Přesilovkový gól Jana Sedláčka ve druhé třetině vlil Znojemským krev do žil. Závěrečná perioda už pak patřila zejména hostům, ti díky dvěma brankám následně rozhodli o svém vítězství 2:3.

Z druhého vzájemného zápasu tentokrát vychází lépe hokejisté ze Znojma. Po vyrovnaném začátku se do vedení dostali domácí. Z nenápadné akce dva na dva vyslal puk na bránu Dominik Vašíček. Při signalizovaném vyloučení Sedláčka fauloval i Pozděna a oba byli společně posláni na trestnou lavici. Domácí si při početní výhodě pět na tři dokázali vytvořit hned několik šancí, avšak dobrou práci předvedl Maláč společně se svými spoluhráči. Do konce třetiny mohlo být vyrovnáno, ale nikdo v barvách Orlů nedokázal dorazit puk do odkryté brány. Poslední minuty přinesly hru čtyři na čtyři po současném vyloučení Sovy a Tomajka.

Začátek druhé třetiny byl v podání Znojma opět velmi aktivní. Přesto se na světelné tabuli nic nezměnilo. To však jen do doby, než se do rychlého útoku vydali Vyškovští. Martin Dufek přesně zamířil z vrcholu kruhu a zvýšil vedení na 2:0. Pár minut před koncem druhé třetiny se na ledě vytvořilo více prostoru po několika vyloučeních. Konečný počet hráčů přinesl Znojmu přesilovou hru čtyři na tři. Situaci dokázal využít Jan Sedláček, který si sjel až k bráně a přesně zavěsil do její horní části.

Třetí třetina patřila zejména hostům. Vyrovnání přišlo v přesilové hře z hole kapitána Aleše Sovy, který vyslal přesnou ránu z modré čáry. K obratu došlo v dvaapadesáté minutě, kdy se v brankovišti nejlépe zorientoval Jiří Karafiát a dotlačil puk až za Šarmanova záda. Závěrečný tlak domácích, podpořený hrou bez brankáře, dokázali Znojemští ubránit a připisují si první výhru v přípravě 3:2.

Aleš Sova:

„Myslím si, že dnes nás k vítězství dovedl správný přístup od začátku zápasu. Ve hře se objevovaly věci z tréninku, každý pracoval naplno a odváděl práci, kterou by měl.“

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

NEWSLETTER