Příprava pokračuje, Orli letí do Vyškova

Naši soupeři
PO 19. 8. 2024
Orli mají před sebou druhý z pěti přípravných zápasů. Tentokrát je čeká odveta na ledě Vyškova, kde budou chtít odčinit domácí prohru. První venkovní utkání začíná v úterý v 18:00.

Znojemští hokejisté zahájili přípravná utkání ve čtvrtek doma proti Vyškovu. V bráně se poprvé představil bývalý brankář Vyškova Tobiáš Synek. Přes úvodní šance Znojma se však do vedení dostali hosté. O následné snížení stavu se postarali útočník Jakub Masař a obránce Jan Sedláček. Vyškovští byli v zápase gólově produktivnější a utkání dovedli do vítězného konce v poměru 5:2. Trenér Michal Konečný výsledek zápasu však nebere jako důležitý. „Oba týmy jsou v přípravě, takže se hodně bruslí a někdy ta hra je více nepřesná. Výsledek je slušný, ale nebral bych ho nějak vážně.“ Do duelu nezasáhli útočníci Jakub Kalčík, Filip Míča, David Pozděna a Denis Bárta.

Do druhého utkání mají svěřenci Milana Procházky co zlepšovat. „Do dalšího zápasu musíme zlepšit celkové nasazení, pohyb, více se tlačit do brány, ztvrdit hru a bojovat.“ V tom se s ním shodl v pozápasovém rozhovoru i Jiří Karafiát. „Musíme zlepšit napadání, založení útoku a hru v obranném pásmu. Vyvarovat se chybám, které jsme dělali a potom to bude jen lepší.“

Vyškov ve druhé lize působí teprve od sezóny 2022/2023. V roli nováčka soutěže se v obou dosavadních sezónách probojoval až do semifinále. Se stejným cílem chtějí vstoupit i do té letošní. Velkou výhodou může být sehranost týmu, který je téměř neměnný již třetí rok. V jejich první sezóně ve druhé lize působilo i Znojmo, které mělo nadstandartní tým s jasným cílem postoupit do první ligy. O tom vypovídaly i některé výsledky vzájemných zápasů. Nyní se obě mužstva znovu schází na startu nové sezóny a čeká je druhé vzájemné přípravné utkání.

NEWSLETTER