Radek Číp se stal YoungStar sezony 2014/2015!

Aktuální zprávy
PO 30. 3. 2015
V hlasování o největší mladou hvězdu uplynulé sezony, které se skládá ze tří hlasujících stran, zvítězil znojemský útočník Radek Číp. Na prvním místě se umístil společně s Konstantinem Komarkem ze Salzburgu, ale prvenství mu přiřkly hlasy fanoušků.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku

Samotné hlasování o mladou hvězdu loňské sezony se skládalo ze tří částí. První část tvoří hlasy fanoušků. Ti mohli do dvacátého osmého března hlasovat, kdo z šesti kandidátů dostane jejich hlasy. Podle pořadí pak jednotliví hráči dostali body. Na prvním místě se umístil vídeňský gólman David Kickert, druhý byl Radek Číp a třetí pozice připadla Arnoldu Vargovi z Fehérváru.

„Vůbec nic jsem nevěděl, když jsem se to dozvěděl, byl to pro mě absolutní šok. Ani jsem moc neměl ponětí o tom, že by se nějaká taková soutěž vyhlašovala. O to víc jsem byl potěšen, zvlášť když jsem se dozvěděl, že za vítězství vděčím hlavně našim fanouškům. Tímto bych jim chtěl neskonale poděkovat, stejně jako klubu, který mi umožnil se takhle ukázat," uvedl překvapený Radek Číp.

Konečné pořadí YoungStar 2014/2015

  • Radek Číp (Orli Znojmo) - 11 bodů
  • Konstantin Komarek (EC Red Bull Salzburg) - 11 bodů
  • David Kickert (UPC Vienna Capitals) - 9 bodů
  • Arnold Varga (Fehérvár) - 9 bodů
  • David Madlener (Dornbirner EC) - 4 body
  • Daniel Ban (EC-KAC) - 3 body

Následně se vyslovili trenéři národních týmů, kdo se jim ze šestice jeví nejlépe. První příčka padla na Konstantina Komareka ze Salzburgu, druhé místo dostal opět Radek Číp a třetím v pořadí se stal Daniel Ban z Klagenfurtu.

„Došla mi sms od Martina Nemčíka, že mi gratuluje, ani jsem nevěděl k čemu. Až pak jsem se dozvěděl víc. Z ligy mě ale zatím nikdo nekontaktoval," řekl dvaadvacetiletý útočník.

Posledním z tria hlasů byli televizní experti rakouské ServusTV. Ti určili první pozici stejně jako trenéři národních týmů, tedy Konstantina Komareka. Druhé místo ovšem opanoval David Kickert a Radek Číp se umístil na třetím místě.

V součtu se na první sdílené pozici ocitli Komarek s Čípem, oba s jedenácti body. Největší váhu ale měly hlasy fanoušků, kde se znojemský mladík umístil o tři pozice lépe.

„První místo je pro mě obrovskou motivací do další sezony. Na tomto jde vidět obrovská podpora, které se nám hráčům dostává od znojemských fanoušků, kteří za námi stojí. Proto se jim chceme odvděčit a předvést jim co nejlepší výkony," uzavřel talentovaný Číp.

NEWSLETTER