Na čtvrtý duel dravců se Orli vydají do Prostějova

Naši soupeři
ÚT 13. 2. 2024
Po třaskavém derby s Třebíčí mají znojemští hokejisté na programu zápas sedmačtyřicátého kola CHANCE ligy v hnízdě Jestřábů z Prostějova. K většímu vzdálení od posledního místa potřebují získat další důležité body. Dokáží v Prostějově ukázat svoji sílu a získat alespoň jedno vzájemné vítězství? Zápas začíná ve středu od 18:00.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024

Jestřábi mají v tabulce zcela opačnou pozici. Nachází se na třetím místě se sedmasedmdesáti body. Domácí zápasy zvládají až jako osmý nejlepší tým v lize. Na svém ledě dokázali získat sedmatřicet bodů, což je menší polovina z těch celkových. Větší část vybojovali při venkovních zápasech a to konkrétně čtyřicet. Díky tomu jsou druhý nejlepší tým.

Poslední zápas na ledě Frýdku-Místku však nezvládli. Rysi se ujali vedení na konci první třetiny. Jediný gól ve druhé třetině, který Jestřábi vstřelili, nestačil k odvrácení prohry 1:5. Poslední domácí zápas před reprezentační přestávkou zvládli na výbornou. Jihlavě nedopřáli žádnou gólovou radost a utkání dovedli do vítězného konce 2:0.

Nejproduktivnější hráč Prostějova je třicetiletý útočník Zdeněk Doležal. V pětačtyřiceti zápasech nasbíral osmatřicet bodů za dvaadvacet gólů a šestnáct asistencí. Zároveň mu patří druhé místo za nejlepšího střelce ligy. Následuje ho obránce Tomáš Hanousek, který v sezóně 2017/18 byl součástí orlí letky. Na svém kontě má za stejný počet zápasů jednatřicet bodů. Vstřelil devět gólů a na dvaadvacet jich přihrál. S takovou bilancí je nejproduktivnější obránce celé ligy.

V bráně se střídá dvojice brankářů Marek Štipčák a Jaroslav Pavelka. První jmenovaný odchytal šestadvacet zápasů. Jeho úspěšnost zákroků je 92,24 % a 2,15 gólů na zápas. Řadí se na pozici pátého nejúspěšnějšího brankáře celé ligy. Druhý jmenovaný nastoupil do třiadvaceti zápasů. Jeho procentuální úspěšnost je o jedno procento menší, tedy 91,24 % a průměr gólů na zápas má 2,58.

Vzájemné duely dravců vždy ovládli Prostějovští. Zápasy ve znojemské Nevoga aréně vždy skončily rozdílem dvou branek. V prvním Orli padli 3:5 a ve druhém 2:4. Na ledě Jestřábů schytali porážku 3:7.

Znojemští po pondělním derby s Třebíčí opustili poslední místo v tabulce. Na listinu střelců se zapsal v přesilové hře Jan Hruška a dva přesné zásahy zaznamenali Martin Šťovíček a Dominik Sklenář. Týmový výkon podtrhl Dominik Groh, který přidal druhé čisté konto v sezóně. Po jasné výhře 5:0 trenér Václav Baďouček věří, že si hráči přenesou elán do dalších zápasů.

Kapitán Tomáš Svoboda je sedmý nejproduktivnější hráč celé ligy. Zasloužil se o devatenáct gólů a stejný počet asistencí. Po včerejším zápase se do TOP deseti hráčů ligy dostal i Martin Šťovíček. Ten má na svém kontě patnáct gólů a dvacet asistencí.

Zápas můžete sledovat online na Hokejka TV.

NEWSLETTER