K úspěchu můžeme dojít, když budeme bojovat jeden za druhého, ví Jakub Jenáček

Rozhovory
NE 14. 1. 2024
V zápase proti Pardubicím B se asistencí podílel na rozhodujícím gólu i obránce Jakub Jenáček. Mimo jiné se ohlíží i za posledním venkovním zápasem na ledě Vsetína, kde působí jeho mladší bratr Šimon.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024

Dokázali jste na Pardubice nastoupit hned od začátku, jak byste zápas zhodnotil?

Vstup do zápasu jsme měli hodně povedený. Možná bych to přisoudil i tomu, že jsme si začali více věřit. Dokázali jsme si, že můžeme porazit každého, když budeme tvrdě pracovat a půjdeme si za vítězstvím.

Máte sérii čtyř výher v řadě, jsou ve hře již potřebné prvky, které vám chyběly?

Rozebíráme si zápas od zápasu a snažíme se na všem pracovat a zlepšovat se jako tým. Ve hře je úplně všechno a máme za cíl obsadit co nejvyšší pozici.

Přesilové hry ze začátku hrajete bez obránců, jaký v tom je záměr?

Trenéři chtěli něco změnit. Tohle se jim osvědčilo a odstartovalo to právě aktuální vítěznou vlnu. Kluci počítají s tím, že tam ten obránce není a musí se vracet i do obrany.

Za poslední dva zápasy proti nejlepším týmům z ligy jste dokázali získat celkem pět bodů. Překvapili vás soupeři něčím?

Asi ani ne. Řekli jsme si, že můžeme vyhrát s každým. Hlavní klič k úspěchu je dobře bránit a věřit, že naše šance přijdou. Ty přišly, my je dokázali využít a to bylo nejdůležitější.

V posledním venkovním zápase proti Vsetínu jste se utkal s vlastním bratrem. Jaké to je hrát proti sobě?

Je to určitě hodně specifické. Hecujeme se vždycky už před zápasem. Máme spolu výborný vztah, hrajeme spolu různé hry a jsme v kontaktu skoro denně. Když se potkáme v nějakém souboji, tak do toho oba jdeme soustředěně, ale s úsměvem. Užíváme si, že můžeme hrát stejnou ligu proti sobě. Za výhru jsem musel v kabině vypsat prémie, které jsem s radostí odevzdal pokladníkovi.

Oba jste dostali i příležitost samostatného nájezdu. Bylo to u vás naplánované nebo to vyplynulo ze situace?

Bylo to naplánované. Měl jsem jet už i proti Kolínu, ale až pátý nájezd a kluci to rozhodli dříve. Jsem rád, že jsem od trenérů dostal důvěru.

S ligou máte i zkušenosti z minulých let, jak jste se zvládl opět aklimatizovat?

Nebylo potřeba nic výrazného. Mám s ligou zkušenosti, stejně jako většina kluků. Byla na nás celkově nějaká deka a bohužel jsme nechytili začátek sezóny.

Jaké vidíte reálné cíle?

Jak říká Karlos Vémola. Sky is the limit. Možné je všechno, když budeme hrát týmově a bojovat jeden za druhého a půjde to tak jako teď. Všichni si to moc přejeme a stát se může cokoliv.

Nedávno zaznamenala úspěch reprezentace U20, nyní i holky U18. Sledujete zápasy?

Teď jsme měli hodně zápasů, takže spíš jen okrajově. Pustil jsem si vyřazovací část a jsou to skvělé úspěchy. Jsem rád, že se daří posouvat hokej nahoru a dělat takové úspěchy v mládežnické reprezentaci.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

NEWSLETTER