Orli se pokusí přidat čtvrtou výhru v řadě

Naši soupeři
PÁ 12. 1. 2024
Znojmo se v souboji s Pardubicemi pokusí přidat další důležité body a protáhnout tak Pardubicím čekání na první výhru v novém roce. Pardubice naopak budou chtít sérii proher ukončit a získat proti Znojmu cenné vítězství. Příjďte Orly podpořit v souboji o důležité body. Utkání začíná v sobotu od 17:30 ve znojemské Nevoga aréně.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024

Pardubicím B se v poslední době moc nedaří. Z posledních šesti odehraných zápasů dokázali získat pouze jeden bod. Ten získali v posledním venkovním zápase proti týmu z Jihlavy. Další pokus na získání bodů měli hokejisté Pardubic na domácím ledě proti Zlínu. S Berany drželi dlouho vyrovnaný krok, ve druhé polovině třetí třetiny se však skóre převrátilo ve prospěch Zlína, a tak musejí pardubičtí na první výhru v novém roce dále čekat. Momentálně se Pardubice nachází na jedenáctém místě s čtyřiačtyřiceti body.

„Nesmíme pouštět hráče ani puky do předbrankového prostoru, musíme hrát obětavě a blokovat střely, protože se blíží konec sezóny a my hrajeme o každý bod. Znovu si projdeme video a řekneme si, kde jsme udělali chyby a co jsme naopak zvládli dobře. Proti Znojmu budeme chtít navázat na věci, které jsme udělali správně a ve Znojmě musíme bezpodmínečně vyhrát za tři body.“ Uvedl po utkání se Zlínem asistent trenéra Pardubic B Jan Starý.

O první místo tabulky produktivity Pardubic se dělí hned dva útočníci Daniel Herčík a Josef Mikyska. První jmenovaný naskočil do pětatřiceti zápasů a připsal si jedenáct gólů a třináct asistencí. Druhý jmenovaný odehrál sedmatřicet utkání, ve kterých dokázal vstřelit šest gólů a na dalších šest přihrát.

Jedničkou v brankovišti je třicetiletý David Honzík. Odchytal dvaadvacet utkání, vyšlo na něj celkem 597 střel, 551 z nich dokázal pochytat, drží si tak 2,16 gólu na zápas. Záda mu kryje Tomáš Vomáčka, ten odchytal čtrnáct utkání a drží si úspešnost 2,95 gólu na zápas. Pardubickému béčku dvakrát vypomohl i extraligový brankář Milan Klouček.

Mužstva se společně utkala již dvakrát. V prvním vzájemném zápase ve znojemské Nevoga aréně rezerva Pardubic držela jednobrankový náskok od druhé třetiny téměř až do závěrečné sirény, ale proti ztrátě všech bodů byl Tomáš Svoboda, který pár minut před koncem využil přesilovou hru. Utkání však mělo rychlý konec v prodloužení, kdy po necelé minutě rozhodl Dominik Hrníčko. V odvetě na ledě Pardubic B domácí odskočili na rozdíl tří gólů hned v první třetině a se stejným výsledkem se utkání i dohrálo.

Orli se na domácí půdě naposledy představili proti Porubě. První gól padl až ve třetí třetině, kdy Tomáš Svoboda dokázal využít přesilovku Znojma. V poslední minutě utkání trefou do prázdné brány vylepšil skóre na 2:0 Jan Hruška. Do dalšího zápasu hokejisté Znojma vyjeli na led Vsetína. I s nimi odehráli velmi vyrovnané utkání. Po šedesáti minutách byl stav 1:1, a tak se šlo do prodloužení, ale ani v následujících pěti minutách ve hře tři na tři nikdo skórovat nedokázal. O vítězi tak rozhodly až samostatné nájezdy, ve kterých byli úspěšnější Orli a ze Vsetína si tak odvezli dva důležité body. Znojmo se momentálně nachází na třináctém místě tabulky se čtyřiceti body.

Utkání můžete sledovat i online na Hokejka TV.

NEWSLETTER