Martin Šťovíček: Bodovat můžeme s každým, ale musíme hrát zodpovědně

Rozhovory
NE 19. 11. 2023
Třetí domácí vítězství v řadě zpečetil třetím gólem útočník Martin Šťovíček. Důležité utkání Orli zvládli a odskočili tak soupeři pod nimi na rozdíl čtyř bodů. Také věří tomu, že dosavadní průběh sezóny se otočí a tým se posune na vyšší pozici v tabulce.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024

Máte za sebou další poměrně vyrovnaný zápas…

Myslím si, že jsme ho odehráli dobře. Celých šedesát minut jsme hráli koncentrovaně a zodpovědně jsme se vraceli do obrany. My jsme si hlavně v kabině řekli, že po tom nevydařeném zápase v Prostějově chceme navázat na náš pondělní výkon, kdy jsme dokázali porazit Třebíč. A to jsme i splnili.

Na výhře jste se i vy gólově podílel, jak ta situace vznikla?

Vstoupili jsme do pásma, Daniel Bukač přihrál Jakubovi Jenáčkovi, ten bohužel nastřelil Tomáše Svobodu a od něj se puk odrazil zpět na Daniela Bukače, on mi to přihrál mezi kruhy a já už jsem to jen vystřelil na bližší tyč.

Slavia je v tabulce pod vámi, cítili jste v zápase s nimi nějaký nátlak?

Samozřejmě jsme si uvědomovali, že to bude důležitý zápas, ve kterém musíme bodovat. Nechtěli jsme podlehnout tlaku, abychom nebyli nervózní a neodhazovali puky pryč od sebe. Myslím si, že se nám to podařilo dobře.

V tabulce soupeři nad vámi už docela odskočili na velký bodový rozdíl, jak s tím pracovat?

Stále je před námi více než polovina sezóny, takže musíme podávat výkony stejné jako jsme podali v posledních dvou domácích zápasech. Když takhle budeme pokračovat, tak doufám, že se to obrátí a začneme vyhrávat.

Nyní vás čekají Poruba a Vsetín, oba týmy jsou v čele tabulky. Jak se dá na zápasy připravit, abyste s nimi dokázali bodovat?

Musíme se připravit stejně jako na utkání se Slavií. Oba týmy jsou kvalitní a jsou v čele tabulky, ale porazit se dá každý. Minule jsme ve Vsetíně uhráli remízu. Teď je budeme mít doma, takže bychom určitě chtěli bodovat. Porazit můžeme i Porubu, ale s takovými týmy musíme hrát zodpovědně a nedělat zbytečné chyby.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

NEWSLETTER