Do dalších duelů musíme jít s čistou hlavou, hlásí Václav Baďouček

Rozhovory
ST 8. 11. 2023
Hlavní trenér Orlů po svém nedávném příchodu má s týmem již několik zápasů za sebou. Jako pozitivní změnu v posledních utkáních vidí bojovnost hráčů. Během reprezentační přestávky hodnotí poslední zápasy a věří v lepší výkony týmu.

Poslední domácí zápas proti Kolínu vyšel za dva body. Jak byste ho zhodnotil?

Zápas se pro nás nevyvíjel moc dobře, i když jsme v něm vedli. Soupeř nám naše těsné vedení rychle vzal. Především bych však chtěl vyzdvihnout výkony mladých hráčů ve čtvrtém útoku. Dali zápasu tempo, byly na ně fauly a častokrát soupeře dostali pod tlak. Co považuji za důležité je to, že kluci v sobě našli tu sílu vyrovnat a ve finále si vzít ten bod navíc. Doufám, že to je to světýlko v tunelu, které nás dovede k lepším zápasům.

S jakým očekáváním přichází nová posila do útoku Pavel Jenyš?

Jenyš je hráč s velkými zkušenostmi. Měl by do naší hry přinést větší důraz a góly. Přesto, že se k týmu připojil až ráno před zápasem, první utkání zvládl velmi dobře.

Z posledního zápasu před reprezentační přestávkou proti poslednímu Frýdku jste vyšli bez bodů. Čemu to dáváte za vinu?

V zápase ve Frýdku se sešlo víc věcí proti nám. Hráli jsme mizerně oslabení a přesilovky, dva góly dostali po individuálních chybách, třetí bizarní přes skoro celé hřiště. Do toho jsme neměli štěstí a trefili několikrát tyčky. Myslím, že jsme v tom utkání měli na výhru, ale nebylo nám přáno. Do dalších duelů musíme jít s čistou hlavou a na tenhle zápas příliš nemyslet.

Čemu se budete věnovat o reprezentační přestávce?

První dva dny v týdnu hráči dostali volno. Ve středu proběhl dvoufázový trénink a ve čtvrtek bude již klasický. Chceme potrénovat hlavně přesilovky a oslabení, které nám zatím vůbec nejdou a často rozhodují zápasy. V nich máme obrovské rezervy. V pátek bude zase volno a o víkendu se budeme připravovat na pondělní zápas s Třebíčí.

NEWSLETTER