Nový kouč Orlů! Do Znojma se vrací Václav Baďouček

Aktuální zprávy
ÚT 3. 10. 2023
Vedení znojemského klubu reaguje na výsledkově nevydařený úvod probíhající sezóny. Novým hlavním trenérem A-mužstva se stává Václav Baďouček. Ten to na jihu Moravy dobře zná, působil zde v dosud poslední extraligové sezóně 2008/09 po boku Radima Rulíka, současného reprezentačního kouče.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024

Jednašedesátiletý Baďouček má za sebou ve své trenérské kariéře množství extraligových štací. Jako asistent působil kromě Znojma taky v Karlových Varech a Pardubicích, hlavním trenérem byl kromě zmíněných Varů i v Plzni, kterou vedl v ročníku 2021/22 a na startu minulé sezóny 2022/23. Mezi lety 2018 a 2021 prožil úspěšné období ve Vrchlabí, které dovedl z druhé ligy do první.

Naposledy působil v minulém ročníku na východě Čech, kde dokázal i díky výpomoci znojemských útočníků Tomáše Svobody a Jana Hrušky zachránit původně beznadějně poslední B-tým Pardubic v Chance lize.

Na spolupráci s dvojicí produktivních lídrů tak nyní může navázat ve Znojmě, které přebírá na jedenáctém místě tabulky se šesti body ze sedmi utkání. „Je to zkušený kouč, který má za sebou řadu angažmá. Umí bouchnout do stolu, když je potřeba. Věříme, že nám pomůže k lepším výkonům a výsledkům," říká prezident klubu Pavel Ohera.

Jiří Beroun, který mužstvo doposud vedl, pokračuje spolu s Tomášem Jakešem v roli asistenta. Trenérem brankářů je i nadále Petr Hrachovina.

První utkání pod novým vedením sehrají Orli ve středu 4. října od 18 hodin na domácím ledě proti Prostějovu.

NEWSLETTER