Čas si zlepšit chuť. Orli vyzvou Frýdek-Místek

Naši soupeři
ÚT 26. 9. 2023
V šestém kole druhé nejvyšší české soutěže vyzvou Orli Frýdek-Místek. Mladý tým z moravskoslezského kraje prožívá poměrně podobný začátek sezóny jako jihomoravané. Oba kluby si tak budou chtít spravit chuť z posledních zápasů. Utkání startuje ve středu od 18 hodin ve znojemské Nevoga aréně.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024

Po velké výhře nad Zlínem Orli odcestovali na venkovní dvouzápasový trip. Právě výhra proti „ševcům“ se zdála jako vidina pozitiva do nejbližších venkovních utkání se Sokolovem a Kolínem. Obě střetnutí bohužel nedopadly pro znojemské hokejisty vůbec dobře a zároveň se jim nepodařilo vstřelit jedinou branku do sítě soupeřů. Zápas se Sokolovem byl sice poněkud vyrovnanější ale Baník na svém ledě zvítězil 2:0. Následující utkání už bylo o dost jednoznačnější. Kolínští porazili Znojmo v poměru 5:0. Aktuálně Orlům náleží třináctá pozice prvoligové tabulky.

To moravskoslezský celek HC Frýdek-Místek, kterého Znojemští ve středeční večer vyzvou, je na tom podobněji jako Orli. Rysi odehráli rovněž pět ligových utkání. Proti Jihlavě, Zlínu a Přerovu bodovat nedokázali. Právě zápas s Přerovem byl tím posledním, který Frýdek absolvoval.

„Utkání jednoznačně rozhodla koncentrace po celých šedesát minut. Podle mě jsme byli lepší v první třetině a potom, když jsme to už doháněli, byli lepší i v té třetí. Prostě nám to tam bohužel nespadlo. Rozhodl náš výpadek v druhé třetině, kdy jsme hráli lehkovážně a ztráceli puky na útočné modré čáře. Takhle se prostě hokej hrát nedá. Soupeři jsme zadarmo dali vedení 3:2 po dvou třetinách,“ zhodnotil střetnutí se Zubry hlavní trenér Frýdku-Místku Martin Janeček.

Naopak úspěch si zapsali hokejisté ze zimního stadionu Polárka v zápase s Dynamem Pardubice B. Zvítězili 3:1. V prvním utkání CHANCE ligy uhájili za prohru v prodloužení bod s Baníkem Sokolov. Na kontě mají nyní čtyři body, nacházejí se o jednu příčku před Znojmem. Oba soupeři tedy budou mít pravděpodobně stejný cíl…

Frýdek-Místek jako klub sám o sobě byl založen v roce 1976. Po letech v kraji a 2. lize se stal plnohodnotným členem CHANCE ligy v roce 2016. Klub také úzce spolupracuje s extraligovým Třincem, díky tomu se zde také mihla i nemalá část kvalitních hráčů. Jsou mezi nimi i někteří ze současných hokejistů Orlů Znojmo. Radim Matuš, Jan Zahradníček, David Stránský nebo Jan Bartko byli součástí této organizace. A co můžeme očekávat od současné soupisky Rysů?

Zatím nejvíce utkání mezi maskovanými muži odchytal Vojtěch Mokrý. Obrana by se dalo říci, že je papírově asi nejsilnějším článkem vyzyvatele orlí letky. Můžeme zmínit např. Daniela Kowalczyka, který je nejproduktivnějším hráčem týmu. Patrik Urbanec, Štěpán Havránek nebo legenda Jan Výtisk.

I zde najdeme orlí stopu. Právě mezi beky Frýdku působí obránce Filip Haman, který byl součástí Orlů v jejich poslední sezóně v ICEHL. Jako útočníky, kteří by měli hrozit před znojemskou svatyní, můžeme zmínit Radima Tomana, mladého Oskara Haase, Jakuba Doktora a nebo také dalšího zkušeného hráče Vladimíra Svačinu. Při bližším pohledu na mančaft lze vyčíst, že Frýdek-Místek je druhým nejmladším klubem v soutěži s věkovým průměrem 23,52 let.

Následující utkání bude také speciální tím, že by právě tento den 27.9. oslavil Miroslav Fryčer své třiašedesáté narozeniny. Jestli se povede Orlům věnovat bývalému skvělému hráči a trenérovi dárek do hokejového nebe v podobě výhry, se dozvíme již ve středu večer.

Ještě před samotným ostrým zápasem si klub připravil pro fanoušky doprovodný program, který bude odstartován v 16 hodin. Pro příznivce v dospělejším věku je připraveno pečené sele a také výčep. Vedení nezapomíná i na děti. Ty budou mít zdarma k dispozici skákací hrad, závody na šlapacích autech a malování na obličej. Přijďte tedy na hokej a užijte si skvělé středeční odpoledne.

NEWSLETTER