Orli vyráží ke druhému přípravnému zápasu

Naši soupeři
ST 16. 8. 2023
Po úspěšném vstupu do přípravy v Třebíči čeká na Orly další soupeř z Vysočiny, tentokrát síly změří s Duklou Jihlava. Úvodní buly bude vhozeno v 17:30 na zimním stadióně v Pelhřimově.

Jihlava má za sebou již tři přípravné zápasy, ze kterých po každé vyšla jako vítěz. Dvakrát přehrála druholigový Tábor 2:1. Jednou po základní hrací době a jednou po nájezdech. Naposledy si Dukla poradila se B týmem Slovanu Bratislava 3:2. Nyní své kvality bude chtít předvést i proti jihomoravskému celku.

Znojemští hokejisté vstoupili do přípravných zápasů vítězstvím 4:2 nad Třebíčí, i když inkasovali hned v první minutě z první akce a střely. Hned ve svém prvním zápase se blýsknul švédský útočník Anton Karlsson, který nejen vstřelil gól, ale přidal i asistenci. Stejný bodový zisk zaznamenal i navrátilec Radim Matuš. O první trefu v sezóně se postaral kapitán Tomáš Svoboda. Výhru pečetil do prázdné branky Dominik Sklenář.

„Vyrovnané utkání. Obě mužstva si vypracovala hodně šancí. My měli pořád chuť a to i v oslabení, ale dlouho nám to tam nechtělo spadnout. Skvěle nás podržel brankář. Třebíč má úderné přesilovky, my si jich užili dost a to není nejlepší cesta. Oni tu hru mají na tom postavenou a na disciplínu si tak musíme dát větší pozor,“ nabádá hlavní trenér Jiří Beroun.

„Karlsson chtěl nastoupit a ukázalo se to jako dobrá volba. Pro další zápas pozměníme sestavu, zkusíme jiné varianty. Máme v rukou první materiál a s tím můžeme pracovat. Ale příprava bude poměrně dlouhá a sezóna ještě delší,“ dodal Beroun.

„Po první třetině jsme si řekli, že tu hru zjednodušíme, nebudeme vymýšlet nějaké složitější akce. Na konci nám paradoxně pomohl ten neodpískaný faul. Kdo mě zná, tak ví, že já ty emoce dostat do sebe potřebuju a tím rostou i moje výkony. Jsem potom důležitější pro tým,“ prozradil Radim Matuš.

„My jsme se v Třebičí cítili skoro jako doma, protože jsme slyšeli skvělé znojemské fanoušky. Potvrdilo se, že Znojmo prostě žije hokejem a ty pikantní zápasy budou lidi vyhledávat a my jsme za to rádi,“ potěšilo Matuše, který po neodpískánem zákroku na svoji osobu rozhodl utkání gólem a asistencí.

NEWSLETTER