Hokej je zpět. Znojmo se představí na ledě rivala z Třebíče

Naši soupeři
PO 15. 8. 2022
Po pěti měsících se Orli vrací do zápasového rytmu. V prvním přípravném utkání na nový ročník svedou souboj s odvěkým rivalem z Třebíče. Zápas začíná na ledě Horácké Slávie od 17:30.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024

Třebíč patří k dlouholetým účastníkům druhé nejvyšší české soutěže, kterou hraje nepřetržitě už od roku 1997. V uplynulém ročníku sice tým z Vysočiny uzavřel základní část na 3. místě, ale ve čtvrtfinále nečekaně nestačil na Sokolov.

Na střídačce vládne hlavní trenér Kamil Pokorný, který ale z důvodu nemoci déletrvajícího charakteru tým v přípravě nevede. Mužstvo prozatím připravuje dvojice trenérů Jaroslav Barvíř a David Dolníček, doplněná trenérem brankářů Jaroslavem Odehnalem. Nejzkušenějšími hráči kabiny jsou obránce Jiří Hunkes či ex-znojemský útočník Michal Vodný.

Kádr Třebíče oproti minulému ročníku doznal jen kosmetických změn. Nová jména v kabině jsou Martin Dočekal z Komety Brno, Miroslav Holec z Českých Budějovic, Matěj Novák z Přerova, ve Znojmě dobře známý Antonín Bořuta z Innsbrucku a Vojtěch Šilhavý ze Šumperku. Klub navíc zkouší juniory a také trojici Petr Krejčí, Matěj Tomajko a Matyáš Svoboda.

Třebíč má za sebou už dva přípravné zápasy s extraligovými soupeři a v obou dokázala uspět. Brněnskou Kometu zdolala 3:2 a budějovický Motor dokonce 4:0.

Znojmo svojí zápasovou pouť teprve začíná a na třebíčském ledě nasadí kompletní kádr, včetně testovaného obránce Jakuba Jenáčka. Utkání bude pikantní nejen pro odchovance Třebíče a hlavního trenéra Orlů Jiřího Berouna, ale také trojici loni ještě třebíčských hráčů Lukáše Zukala, Martina Šťovíčka a Dominika Sklenáře.

První vzájemný zápas je na programu v úterý od 17:30. Odveta se hraje ve Znojmě ve čtvrtek 25. 8.

NEWSLETTER