Orli už létají po ledě. S kompletním kádrem trénují i junioři

Aktuální zprávy
ÚT 2. 8. 2022
Hokejisté Znojma zahájili druhou část přípravy na novou sezonu. Trenérům se hlásil kompletní kádr, včetně hráčů, kteří se připravovali individuálně a před zahájením tréninků prošel kádr také vstupními fyzickými testy.

„Trénujeme podobně jako v předchozích letech, nejsou tam velké změny. Dvakrát týdně máme dvoufázový trénink. Co si pamatuju, vždy jsme v září byli na start sezóny nachystaní dobře, nevidím proto důvod něco zásadně měnit,“ poznamenal trenér Orlů Jiří Beroun.

Trenérský štáb přibral do tréninků i vybrané znojemské juniory, kteří mají možnost zabojovat o místo ve druholigovém kádru.

Navíc se o místo u Orlů uchází také třiadvacetiletý obránce Jakub Jenáček, který je odchovanec zlínského hokeje a má za sebou i reprezentační starty za U16 či U19. V posledních ročnících putoval mezi prvoligovým Vsetínem a druholigovým Valašským Meziřičím. K vidění byl v minulosti i v dresu Třebíče nebo Žďáru nad Sázavou.

“Trénujeme podobně jako v předchozích letech, nejsou tam velké změny. Dvakrát týdně máme dvoufázový trénink.“

Jiří Beroun (hlavní trenér)

Kromě dvojice Slováků je opět součástí kádru i ruský útočník. Je jim dvaadvacetiletý rodák z Moskvy Kirill Nižnikov, který celou svoji dosavadní kariéru strávil v zahraničí. Nakoukl do KHL a dařilo se mu především v zámořských OHL respektive QMJHL. Loňský ročník strávil v juniorské lize Finska, kde měl bod na zápas. S ruskou reprezentací do 16 let si vyzkoušel i Olympijské hry mládeže.

Tréninkové dávky budou polykat Orli až do 16. srpna, kdy změří síly s prvoligovou Třebíčí. Na ledě Nevoga arény je fanoušci uvidí poprvé o devět dnů později v odvetě s odvěkým rivalem.

NEWSLETTER