Orli s novými tvářemi startují letní přípravu

Aktuální zprávy
PO 16. 5. 2022
Nový znojemský tým, který bude v nadcházející sezóně působit v českých soutěžích, začal v pondělí 16. května letní přípravu. Trenérům se hlásila kostra tvořícího se nového kádru, v níž nechybí ani jména znojemským fanouškům dobře známá.

Rozhodně největším jménem Orlí soupisky zůstává Tomáš Svoboda. Pětatřicetiletý útočník patřil už v mezinárodní ICEHL mezi nejproduktivnější hráče mužstva a na jihu Moravy zůstává i nadále! Z loňského mužstva pokračují i obránci Dominik Tejnor, David Stránský a útočník Jakub Köver.

Dres s orlem na hrudi pak opět navlékne znojemský odchovanec Marek Špaček, který poslední tři roky působil v prvoligové Porubě. Zbytek týmu tvoří převážně mladí hráči s velkým potenciálem a zkušenostmi z CHANCE ligy.

Hlavním trenérem týmu bude Jiří Beroun, jeho asistentem Tomáš Jakeš. Oba tak prodlouží své dlouholeté znojemské angažmá. Pod jejich vedením absolvuje tým celkem devět týdnů letní přípravy, po nichž bude následovat dvoutýdenní volno. Na led Orli vyjedou 1. srpna a před startem nové sezóny sehrají šest přípravných zápasů. O soupeřích aktuálně probíhají jednání.

Přesný herní formát a rozdělení do skupin 2. ligy se teprve bude řešit na červnovém aktivu v sídle Českého hokeje.

Aktuální kádr Orlů Znojmo pro sezónu 2022/23

Brankář: Matěj Žajdlík
Obránci: Erik Mareš, David Stránský, Dominik Tejnor, Lukáš Zukal
Útočníci: Robert Havlát, Jakub Köver, Tomáš Pigl, Dominik Sklenář, Ondřej Svoboda, Tomáš Svoboda, Marek Špaček

Z dvanácti jmen, které zatím tvoří znojemské mužstvo, se trojice Špaček, Tejnor a Žajdlík zatím připravuje individuálně a k mužstvu se připojí později.

Vedení klubu zároveň intenzivně jedná o dalších posilách a doplnění mužstva tak, aby v soutěži bojovalo o nejvyšší příčky.

Bližší představení jednotlivých hráčů a více informací o dalším programu znojemského týmu přineseme v následujícím období.

Fotogalerie

NEWSLETTER